opap-simataΣε απεργία διαρκείας από την προσεχή Δευτέρα 7 Ιανουαρίου συμμετέχουν και τα πρακτορεία της Αιγιάλειας (όπως και όλης της Αχαϊας) μετά την πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ).Οι πράκτορες διαμαρτύρονται για την επιβολή φόρου επί των κερδών από το πρώτο ευρώ και τις υπόλοιπες προωθούμενες αλλαγές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΠΠΠ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 είναι πλέον πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα θλιβερή για τους χιλιάδες παίκτες των πρακτορείων μας, όπου η ανικανότητα των υπευθύνων επιδεικνύει την πιο σκληρή της στάση όταν αφορά τους μόνιμους στόχους εισροής φορολογικών εσόδων. Το πρωινό της 1ης Ιανουαρίου μας επιφύλαξε αισθήματα αμηχανίας, θυμού, αγωνίας και απογοήτευσης.
Οι πελάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη καταπονημένοι από την υπέρμετρη φορολόγηση σε σχέση με τους αντίστοιχους των αφορολόγητων παράνομων εταιριών τζόγου, βλέπουν ξαφνικά τα πετσοκομμένα τους κέρδη να λιγοστεύουν, ακόμη περισσότερο, με το φόρο του 10% που επιβλήθηκε μόνο σε αυτούς, μιας και οι άλλοι είναι αόρατοι με τη προστασία της πολιτείας.
Εκεί που όλοι περίμεναν το κράτος να βάλει όρους διεξαγωγής των παιχνιδιών και να τακτοποιήσει την αγορά με σαφή καθορισμό δικαιωμάτων και αδειών, ξαφνικά αποφασίζει να μεγαλώσει τη ψαλίδα του νόμιμου με το παράνομο, επιβάλλοντας φόρο στα κέρδη των παικτών της ΟΠΑΠ ΑΕ κατ’ αποκλειστικότητα».