Ψηλαλώνια ΑιγίουΜε τέσσερις βραδιές αφιερωμένες στην ομορφότερη πλατεία της Ελλάδας, τα Υψηλά Αλώνια Αιγίου, που επάξια ονομάζεται “Το Μπαλκόνι του Κορινθιακού”, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013 που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς. Οι εκδηλώσεις στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων ξεκινούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., με την παράσταση “Με σορόκο και λεβάντε, αρμενίζω στο Αιγαίο” που θα παρουσιάσει το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Με τραγούδια, χορούς, δρώμενα, λόγο και εικόνα, χορευτές και θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη Νάξο, στη Λέσβο, στην Αστροπαλιά, στην Ικαριά, στην Αμοργό και τ’ άλλα αιγαιοπελαγίτικα νησιά μέσα από μπάλους, συρτούς, φούρλες. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι «παιχνιδιατόροι», που για πρώτη φορά εμφανίζονται στο Αίγιο, με κορυφαίο το σπουδαίο βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη από τη Σχοινούσα και την Κυριακή Σπανού από την Πάρο.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., η Φιλαρμονική Αιγίου “Η Ευτέρπη” θα παρουσιάσει ένα ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα με γνωστές επιτυχίες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ., η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας θα παρουσιάσει ένα μουσικό αφιέρωμα στο ελαφρολαϊκό τραγούδι με τίτλο “Οι θαλασσιές οι χάντρες”. Νοσταλγικές μελωδίες από τις δεκαετίες ’50, ’60, ’70, αγαπημένα τραγούδια από μεγάλους ερμηνευτές και συνθέτες όπως η Βίκυ Μοσχολιού, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μανώλης Χιώτης, η Μαίρη Λίντα, η Πόλυ Πάνου, ο Βασίλης Τσιτάνης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Γιάννης Πουλόπουλος κ.α. Την ορχήστρα θα συνοδέψει μικρή ορχήστρα από τους: Μπέσυ Νάσση στο πιάνο, Παναγιώτη Τρίψα στο μπουζούκι, Βασίλη Σκανδάμη στην κιθάρα και Υρώ Καραμανόγλου στο κανονάκι.

Οι βραδιές στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ. με την επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου “Χορεύοντας 35 χρόνια για την Ελλάδα, στην Ελλάδα και τον κόσμο”. Με χορούς και τραγούδια από Ανατολική Ρωμυλία, Μακεδονία, Θεσσαλία, Μ. Ασία, Κρήτη, Αιγαίο και άλλες περιοχές, μερικά από τα οποία έχουν παρουσιασθεί στις 17 χώρες του Εξωτερικού και στις 110 πόλεις που ο Χορευτικός έχει δώσει 176 παραστάσεις, θα γιορτασθούν τα 35 χρόνια συνεχούς και έντονης δραστηριότητας του Ομίλου. Την χορευτική παράσταση συνοδεύουν στο μουσικό της ταξίδι δύο εξαιρετικές ορχήστρες.