samarasΑν εφαρμοστούν έστω λίγα από όσα προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η χώρα θα εισέλθει σε νέα κρίση που οδηγηθεί σε χρεοκοπία, με συνέπεια να χαθούν όλα τα οφέλη από τις θυσίες των τελευταίων πέντε ετών, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από την κρίση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία του στη Λάρισα.

Σκιαγραφώντας τις διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως σχεδιάζει κινήσεις που «βάζουν την Ελλάδα τελείως εκτός Ευρώπης» – όπως η διακοπή πληρωμής τόκων και τοκοχρεολυσίων – υπογραμμίζοντας πως τέτοιες αποφάσεις φέρνουν τη χώρα μας σε σύγκρουση με την Ευρώπη και σε αναπόφευκτη πτώχευση.

«Αυτά που λένε θα οδηγούσαν τη χώρα σε τεράστιες δοκιμασίες, όχι τόσο για την Ευρώπη, αλλά για την πατρίδα», είπε ο πρωθυπουργός,

Παραδέχτηκε πως κατά τη θητεία του έγιναν λάθη στο πλαίσιο της προσπάθειας να αντιμετωπισθούν τα τεράστια προβλήματα της κρίσης, συμπληρώνοντας όμως πως «δεν αναγνωρίζει» στον Αλέξη Τσίπρα το δικαίωμα «να κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του λαού».

Εκτίμησε ωστόσο πως ο κόσμος «δεν ξεγελιέται με εύκολες υποσχέσεις και συνθήματα» και για αυτό θα οδηγήσει σε δώσει τη νίκη στη ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και προσέθεσε πως ακόμα και οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως το «άρωμα νίκης» που μέχρι πρότινος είχε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί.

Στις εκλογές «θα δούμε την οριστική ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα», είπε.

Στον αντίποδα, τόνισε πως δική του «μέριμνα» είναι – «όταν θα σχηματίσουμε νέα κυβέρνηση» – να προχωρήσει στη μείωση «όλων των φορολογικών συντελεστών», ενώ παράλληλα προανήγγειλε πως μετά τη συμφωνία με τους εταίρους για τη μετα-μνημονιακή εποχή με τους εταίρους τον Φεβρουάριο θα ακολουθήσει συμφωνία για τη μείωση του χρέους.

Στρέφοντα το βλέμμα στους αγρότες της περιοχής της Λάρισας, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα 1.100 έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, κόστους 1,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είναι ανάσα για τα έργα αυτά, και θα κινδυνεύσει αν η χώρα συγκρουστεί με την ενωμένη Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr