0000395___300 «Kατέκτησε» τις μεγάλες αθηναϊκές πίστες φέυγοντας από το Αίγιο,ισάξιος δίπλα σε πολύ ηχηρά ονόματα(!)Δεν ξέχασε τις παρέες και τους φίλους του, αφού αγαπούσε πάντα την πόλη που μεγάλωσε και επισκεπτόταν πολύ συχνά.
Μια αυθεντική, βαθειά, αντρική, λαϊκή φωνή. Ο Γιάννης Τσεκούρας έκανε καριέρα τη δεκαετία του `70 και 80 και έγινε γνωστός με το «καλλιτεχνικό» Γιάννης Βοριάς έχοντας στο ενεργητικό του δισκογραφία και συνεργασίες με τον Τάκη Σούκα, τον Αντώνη Κατινάρη, τον Στέφανο Κυπριώτη και άλλους καταξιωμένους δημιουργούς.
Αδελφή του η επίσης γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια Μαίρη Μαράντη, πέρα από την αναμφίβολα μεγάλη καλλιτεχνική του αξία, ήταν ένα εξαιρετικό παιδί… Ένας πραγματικός κύριος που είχε μόνο φίλους!
Ξεσηκώνοντας τα πλήθη με τη μοναδική φωνή του, τα τελευταία χρόνια είχε παραστεί και τραγουδήσει σε αρκετές εκδηλώσεις της περιοχής.
Δυστυχώς όμως στα 67 του χρόνια η αυθεντική λαϊκή φωνή του Γιάννη Βοριά… σίγησε προκαλώντας θλίψη…
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη στο Κοιμητήριο της Καισαριανής, περιοχή όπου ζούσε με την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία που στάθηκε κοντά του μέχρι την τελευταία στιγμή, δίδοντας μαζί του την άνιση «μάχη» με την επάρατη νόσο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει… κι εμείς θα τον θυμόμαστε μέσα από τα τραγούδια του σιγοψιθυρίζοντας: «και είναι φοβερό… μα σ`αγαπώ ακόμα…»