DHMARΣε θρίλερ παρασκηνιακών διεργασιών φαίνεται πως μετατράπηκε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για άλλο υποψήφιο. Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης ζήτησε μερικές ώρες προθεσμία για να απαντήσει, έχοντας ωστόσο απέναντι του όλους τους βουλευτές του κόμματος.

Μέχρι στιγμής, το όνομα που ακούγεται περισσότερο για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό του Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος όμως αναμένει πρώτα τις αποφάσεις του κ. Κουβέλη. Άλλο όνομα για την προεδρία που έχει ακουστεί είναι αυτό του Γιάννη Πανούση.

Αίσθηση προκάλεσε την Παρασκευή η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στο συνέδριο του κόμματος, ο οποίος μετά τον κ. Πανούση καταφέρθηκε εναντίον του Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ’ αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

crashonline.gr