LALIOTHS PANAGIOTIS«Μας γονάτισαν για να έχουν τη δυνατότητα να μας πετάξουν έξω από τα χωράφια μας. Έπαιξαν με τον ιδρώτα μας, τη δουλειά, την αγωνία και το μέλλον των παιδιών μας. Όμως εμείς δεν θα υποκύψουμε». Αυτό το μήνυμα στέλνει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Αχαΐας, ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Λαλιώτης.
Όπως τόνισε, ο υποψήφιος βουλευτής «το ψέμα του κ. Σαμαρά περί στήριξης και ενίσχυσης του αγροτικού τομέα αποκαλύπτεται καθημερινά, όπως επίσης, και η αλήθεια πως η μνημονιακή πολιτική που έχει εφαρμόσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και έχει γονατίσει τον Αχαιό αγρότη. Το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, που τόσο χρειάζεται ο αγρότης, έκανε τον τραπεζικό δανεισμό απλησίαστο. Χωράφια, σπίτια και αγροτικές εγκαταστάσεις φορολογούνται άγρια, όπως και το αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ. H δε τιμή του αγροτικού πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος εκτινάχθηκαν στα ύψη, κάνοντας την Ελλάδα την χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη. Παρακρατούν ενισχύσεις και επιστροφές, καθυστερούν αδικαιολόγητα τις πληρωμές των αποζημιώσεων για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα (νιτρορύπανση, βιολογική γεωργία) και ταυτόχρονα μεταθέτουν τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67 χρόνια».
Ο κ. Λαλιώτης, ως κτηνοτρόφος κι ο ίδιος, σε επαφές με αγρότες σε όλη την Αχαΐα εισπράττει τις έντονες διαμαρτυρίες τους για το αδικαιολόγητο «ψαλίδισμα» της Εξισωτικής, η οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν πιστώθηκε καν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, για τη μη καταβολή της β’ δόσης επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου του 2014, αλλά και για επιπρόσθετα φορολογικά βάρη που θα προκύψουν για τις αγροτικές οικογένειες την τρέχουσα χρονιά, λόγω της αλλαγής του φορολογικού συστήματος.
«Ήλθε η ώρα να φύγουν. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος μάτωσε όλα αυτά τα χρόνια, αφού ο κ. Σαμαράς πιστός στις επιταγές της Τρόικα, βούλιαξε με την πολιτική του, τον πρωτογενή τομέα. Αναγκαίο καλό και για τους αγρότες είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στους Ανεξάρτητους Έλληνες», τόνισε.