apollon-pgsΤη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα (3-1), σε διάστημα τριών ημερών, γνώρισε χθες στη Ριζούπολη ο Παναιγιάλειος, αυτή τη φορά από τον Απόλλωνα Σμύρνης για το θεσμό του Κυπέλλου.
Η Αιγιώτικη ομάδα που βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, παρατάχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή τον Ανδρέα Φουσέκη, άντεξε για ένα ημίχρονο, δηλαδή όσο της επέτρεπαν η σωματική και η ψυχολογική κούραση που δεδομένα έχει, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Κρισμάρεβιτς (83′) και Σανδραβέλη (89′), με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι την Κυριακή οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, μιας και θα πρέπει να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής.

ΑΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ
Η λήξη του παιχνιδιού μπορεί να βρήκε τον Απόλλωνα νικητή, ωστόσο η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κινήθηκε σε… ρηχά νερά κι απλά κατάφερε να κερδίσει μία ομάδα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Οι «μελανόλευκοι» μετά την απομάκρυνση του Παναγιώτη Τζαναβάρα προσπάθησαν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Ομως αρχικά λόγω ατυχίας (δέχτηκε με κόντρα το πρώτο γκολ) και στη συνέχεια λόγω ψυχολογικής -κυρίως- κούρασης δεν μπόρεσαν να αδράξουν κάτι θετικό και πλέον καλούνται με το διαφαινόμενο ερχομό του νέου προπονητή να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟΝ… ΤΙΜΩΡΗΣΕ
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με προφανή στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το δικαίωμα να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Μάλιστα έδειξαν εμπράκτως τις προθέσεις τους μόλις στο 3′, όταν ο Πίτκας αρχικά απόκρουσε σουτ του Αλμπάνη μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια ο Τζιώρας με νέο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με τη μπάλα να μην περνάει όλη τη γραμμή και το διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτό, όμως, που δεν πέτυχε στο ξεκίνημα, ο Απόλλωνας, το έκανε πράξη στο 26′ έχοντας και την αμέριστη… συμπαράσταση της τύχης, που φαίνεται να έχει «ξεχάσει πλήρως τον Παναιγιάλειο. Ο Φατιόν σούταρε, περίπου από τα 30 μέτρα, η μπάλα κόντραρε στον Ιωάννου και άλλαξε πορεία, αιφνιδιάζοντας τον Πίτκα που δεν μπόρεσε να σταματήσει την απρόσμενη πορεία προς τα δίχτυα του (1-0).

ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ
Μετά το γκολ, οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να βγουν στην επίθεση με στόχο την ισοφάριση. Στο 33′ το σουτ του Γκούφα κόντραρε στους αμυντικούς, ενώ στο 35′ ο Ελληνοβραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έστρωσε την μπάλα στον Κρισμάρεβιτς και ο τελευταίος με ωραίο ευθύβολο σουτ από τον άξονα ισοφάρισε για τον Παναιγιάλειο (1-1). Ετσι η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες.

ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, ενώ οι «μελανόλευκοι» έδειχναν να έχουν… αδειάσει από πάθος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πιέσουν εκ νέου και να καταφέρουν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Στο 54′ ο Πάνος εκτέλεσε δυνατό πλάγιο από δεξιά, ο Μπούνας έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Συμελίδης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Πίτκα, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στον Απόλλωνα (2-1).

ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΜΥΝΑ…
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μετά το δεύτερο γκολ με σκοπό να «σφραγίσουν» την νίκη, ενώ από την άλλη η Αιγιώτικη ομάδα το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται αφού επιθετικά δεν μπορούσε να κάνει κάτι κυρίως λόγω της δικής της αδυναμίας. Ομως οι προσπάθειες τους ήταν άκαρπες, αφού στο 68΄την κεφαλιά του Κονέ μπλόκαρε ο Πίτκας, το σουτ του Κονέ (79′) πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Φατιόν (80′).

ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ…
Και σαν μην έφτανε η κακή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Πανιγιάλειος είχε και δύο αποβολές -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- ποδοσφαιριστών που αποτελούν βασικές μονάδες και οι οποίοι πλέον θα απουσιάσουν στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα, στο Αίγιο, για το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα στο 83′ αποβλήθηκε ο Κρισμάρεβιτς για αντιαθλητικό μαρκάρισμα και στο 89′ σε σουτ του Λαγού, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σανδραβέλη εντός περιοχής και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό του Παναιγιαλείου. Ο Παρπέξ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και «κλείδωσε» την νίκη του Απόλλωνα (3-1).

Απόλλων Σμύρνης: Αποστολίδης, Δεληζήσης, Ψιανός, Βαλεριανός, Πάνος, Φατιόν, Παρπέξ, Πολίτης (57′ Κονέ), Συμελίδης, Αλμπάνης (69′ Λαγός), Τζιώρας (80′ Κρητικός).
Παναιγιάλειος: Πίτκας, Σανδραβέλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γκοτσούλιας (86′ Παπουτσής), Κρισμάρεβιτς, Σταμογιάννος (75′ Λινάρδος), Γκουτσίδης (57′ Ομάρ), Μπουρλάκης, Γκούφα, Μπούνας.

Ρεπορτάζ: Γρηγόρης Παλούμπης