dimosioiΔέκα χιλιάδες προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους μέσω της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ , αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Στο σύνολο του το πρόγραμμα θα προσφέρει εργασία σε 50.000 ανέργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού Απασχόλησης.
Οι ειδικότητες που θα αφορά το νέο πρόγραμμα προσλήψεων με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ είναι ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΥΕ Εργατών Κήπου, ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας και ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η προκήρυξη θα ορίζει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα χορηγούνται ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινή εργασία.

Το πρόγραμμα στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι «τελευταίες πινελιές» καθορίζονται αυτές τις ημέρες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν: α)εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
β)μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
γ)εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ,
δ)εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και
ε)άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.
Όσοι επιλεγούν θα καταταγούν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση κριτήρια που περιλαμβάνουν το χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, καθώς και εκείνο της συζύγου, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, την ηλικία και τον αριθμό ανήλικων τέκνων.
Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές, για άνεργους κάτω των 25 ετών ανέρχονται σε 652 ευρώ μικτά το μήνα (3.260 ευρώ το πεντάμηνο) και για ανέργους άνω των 25 ετών 748 ευρώ το μήνα Θα προηγηθεί από τον ΟΑΕΔ ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, στον οποίο θα φαίνονται οι ωφελούμενοι και ο φορέας στον οποίο αναλαμβάνουν εργασία.

Με επιστολή που στέλνει στις νέες δημοτικές αρχές το ΥΠΕΣ καταρτίζει τις θέσεις που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία στους δήμους .

Οι θέσεις που έχουν ζητήσει οι δήμοι αφορούν υπαλλήλους γενικών καθηκόντων, διοικητικούς υπαλλήλους, βρεφοκόμους και βρεφονηπιοκόμους, προσωπικό καθαριότητας, υπαλλήλους πληροφορικής αλλά και πλήθος άλλων ειδικοτήτων που θα ζητηθούν για πρόσληψη με τα γνωστά και ως πεντάμηνα