IMG_1767Με κατά κύριο λόγο υπηρεσιακά θέματα, συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά με τη νέα του σύνθεση το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, υπό την προεδρία της κας Μαρίας Τσουκαλά. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεχώρισε η έγκριση δαπάνης και ψήφισης πίστωσης ποσού για την υπηρεσία καταχώρησης κειμένου για την Πολιτιστική δραστηριότητα του Δήμου Αιγιαλείας, στο βιβλίο “Επίλογος” που αποτελεί μια ιδιαίτερη πολιτιστική έκδοση, η οποία κάθε χρόνο αποτιμά το πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, αποτελώντας έναν πλήρη πολιτιστικό οδηγό που περιέχει το απάνθισμα των ποιοτικότερων εκδηλώσεων στη χώρα.

Στην εισήγησή της, η πρόεδρος κα Μαρία Τσουκαλά σημείωσε πως, ορμώμενη από τα «Οινοξένεια» και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί τα τελευταία δυο χρόνια για να ανακτήσει η Αιγιάλεια τη χαμένη της αίγλη και να αποκτήσει το δικό της πολιτιστικό αποτύπωμα στο χάρτη της χώρας, κατέθεσε ενώπιον του Δ.Σ. την πρόταση για καταχώρηση πολιτιστικού υλικού από το Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στον “Επίλογο 2014”, ώστε μέσω της αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκδοσης, να γνωστοποιηθεί στον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών η προσπάθεια αυτή και το πολιτιστικό όραμα της περιοχής της Αιγιαλείας.

“Η καταχώρηση στον ΕΠΙΛΟΓΟ 2014 θα είναι η αφορμή να επιτύχουμε την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη που επιζητούμε, καθώς η εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης που θα γίνει στις 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δημιουργήσουμε διαύλους επικοινωνίας με φορείς του πολιτισμού και να φέρουμε την Αιγιάλεια στο πολιτιστικό προσκήνιο της χώρας” τόνισε η κα Τσουκαλά προς τα μέλη του συμβουλίου, που ψήφισαν ομόφωνα το θέμα.