Αντιπροσωπεία του Σωματείου των Εργαζομένων στη μονάδα της Κόκα-Κόλα στην Πάτρα, υπό τον Πρόεδρο του Σωματείου Φώτη Κατσικαρώνη, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα με αντικείμενο την απόφαση της εταιρείας να διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Πάτρας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας υπό τον Πρόεδρό του Γιάννη Σουβαλιώτη.Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε σε ολόκληρο το χρονικό των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε καμιά απολύτως ενημέρωση ή διαβούλευση της εταιρείας παρά μόνο η αιφνιδιαστική και μονομερής αναγγελία της απόφασής της.

Επιπλέον τόνισε ότι η Εταιρεία «έκλεισε» το 2011 με κέρδη ύψους 312 εκατ. ευρώ καθώς και ότι η παραγωγική μονάδα στην Πάτρα παρουσιάζει σημαντικά στρατηγικά πλεονεκτήματα όπως είναι η ποιότητα και η ποσότητα της πρώτης ύλης (νερό), ο σύγχρονος εξοπλισμός, το έμπειρο προσωπικό αλλά και η εγγύτητα προς τις μεγάλες εθνικές αγορές. «Το σύνολο των δεδομένων κάνουν ακατανόητη και προβληματική της απόφαση της εταιρείας», τόνισε ο κ. Κατσικαρώνης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας» Νίκου Καραθανασόπουλου ενώ έθεσε υπ’ όψιν και το ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Σώμα.

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «σημαντικό πλήγμα στην παραγωγική βάση της περιοχής» την απόφαση της εταιρείας και επέμενε στην ανάγκη ανάκλησης αυτής της απόφασης, ενώ ακόμα ανέλαβε την πρωτοβουλία για σειρά επαφών με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις με στόχο την επαναλειτουργία της μονάδας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας.