syskepsi kalamidasΠροχωρούν οι διαδικασίες για «4» έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α.Μπαλτατζής» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για κοινότητες του δήμου Αιγιαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό από το ΔΣ της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας εγκρίθηκαν ομόφωνα το μεσημέρι της Παρασκευής οι μελέτες, δαπάνες και τρόπος εκτέλεσης –διάθεση πιστώσεων και καθορισμός όρων Διακήρυξης για τα εξής έργα
-«Προμήθεια εξοπλισμού για την αποκατάσταση διατηρητέας αποθήκης του ΟΣΕ στην Δ.Κ Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας για τη στέγαση «Κέντρου πληροφόρησης οδοντωτού σιδηροδρόμου και φαραγγιού Βουραϊκού».
-«Προμήθεια εξοπλισμού για το παλαιό σχολείο Τ.Κ Διγελιωτίκων Δήμου Αιγιαλείας για την μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικής και μορφωτικής δραστηριότητας».
-«Προμήθεια εξοπλισμού για το παλαιό σχολείο Τ.Κ Ζαχλωριτίκων Δ. Αιγιαλείας για την μετατροπή του σε δημοτική βιβλιοθήκη και κέντρο πολιτιστικής δραστηριότητας».
-«Προμήθεια εξοπλισμού για την επισκευή –διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου του πολιτιστικού συλλόγου «Αναγέννησης Ακράτας» και μετατροπή του σε στέγη ιδρύματος “Χατζηδάκη-Γκάτσου” στη τοπική κοινότητα Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας».

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής
Με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας, υπενθυμίζουμε ότι απαρτίζεται από εννέα μέλη με πρόεδρο τον Δ.Καλαμίδα και συγκεκριμένα από τη δημοτική αρχή συμμετέχουν οι:
1.Μαρία Παπαχριστοπούλου
2.Παναγιώτης Μαρινόπουλος
3.Γεώργιος Μεντζελόπουλος
4.Νικόλαος Θανασούλιας
5.Γεώργιος Γιοβάς

Από τη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στην οικονομική επιτροπή συμμετέχουν τρία μέλη και συγκεκριμένα οι:
1.Βασίλειος Φιλιππόπουλος 2.Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος 3.Βασίλειος Τομαράς και οι τρεις από την παράταξη του Στάθη Θεοδωρακόπουλου που κατά την εκλογή των εκπροσώπων απέτρεψε την συμμετοχή μέλους από την ελάσσονα μειοψηφία στο νευραλγικό πόστο του ελέγχου των οικονομικών του δήμου, προκαλώντας και ρήξη με τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας.
*Μετά τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το αίτημα που έθεσε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρης Καλαμίδας απέστειλε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας και εκπρόσωποι παρίσταντο στη συνεδρίαση. Από την παράταξη «Αιγιαλέων Πόλις» παρέστησαν στη συνεδρίαση ο Βασίλης Κορομπίλης και η Μαρία Καβούνη.

ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ