Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία «Invisible» παρουσία του σκηνοθέτη της Δημήτρη Αθανίτη, ο οποίος είναι καλεσμένος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.
Ο Άρης είναι ένας μοναχικός νέος άνδρας, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν ξαφνικά απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του. Με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου, ο Δ. Αθανίτης αναπτύσσει μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης. Αγωνιώδης ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή μέχρι το (απρόσμενο) τέλος, με την κάμερα καρφωμένη στο εκφραστικό – απελπισμένο αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένο- πρόσωπο του Γιάννη Στάνκογλου.
Με 12 διεθνή Βραβεία, συμμετοχές σε πάνω από 20 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, 17 εβδομάδες στις αίθουσες της Αθήνας και πρεμιέρες σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, έρχεται για μια ειδική προβολή στον Κινηματογράφο “Απόλλων”, την οποία ταινία θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης της, Δημήτρης Αθανίτης και θα μιλήσει με τους θεατές μετά την προβολή.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Σενάριο: Δημήτρης Αθανίτης Γιώργος Μακρής
Παραγωγοί: Δημήτρης Αθανίτης, Πάνος Παπαδόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Κόρα Καρβούνη, Μενέλαος Χαζαράκης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός, Ευα Στυλάντερ, Βιργινία Ταμπαροπούλου και ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης
Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Στέλλα Κάλτσου
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Μουσική: Papercut, Bizet
Διάρκεια: 84΄
Βραβεία
Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας/Σκηνοθεσίας/Ανδρικού Ρόλου στο London GF Festival
Βραβείο Καλλιτεχνικής Αξίας/Ανδρικού Ρόλου στο Fiorentino MIIF Festival
Βραβείο Σκηνοθεσίας/Ανδρικού Ρόλου/B’ Ανδρικού Ρόλου/Μοντάζ στο Bridges IFF
Eιδικό Βραβείο στον Γιάννη Στάνκογλου στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
6 κύριες Υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου
6 Υποψηφιότητες στα Maverick Movie Awards, Los Angeles
Υποψηφιότητα για το Antonioni Award στο Chicago Arthouse FF