14.6 C
Aigio
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠολιτισμόςΠριν 44 Χρόνια έγραψε ΑΥΤΟ το Τραγούδι και έγινε Παγκόσμια Επιτυχία. Σήμερα...

Πριν 44 Χρόνια έγραψε ΑΥΤΟ το Τραγούδι και έγινε Παγκόσμια Επιτυχία. Σήμερα ακούει την Διασκευή του και Ξεσπάει σε Λυγμούς!

Τον Δεκέμβριο του 2012, το κανάλι CBS πρόβαλλε την ετήσια εκδήλωση του ιδρύματος Kennedy Center Honors, ένα γεγονός αφιερωμένο στη βράβευση όσων έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα στον κόσμο της τέχνης. Εκείνη τη χρονιά τιμήθηκε το θρυλικό βρετανικό ροκ συγκρότημα Led Zeppelin.

Το συγκρότημα Led Zeppelin δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1968, και κυκλοφόρησαν μερικά από τα σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια τους ήταν το «Stairway to Heaven», που κυκλοφόρησε το 1971 και οι κριτικοί το αναφέρουν ως ένα από τα σπουδαιότερα ροκ τραγούδια που έχουν γραφτεί.

Στην απονομή των βραβείων Kennedy Center Honors, η Ann και η Nancy Wilson του συγκροτήματος Heart ανέβηκαν στη σκηνή για μια ζωντανή ερμηνεία. Για να τιμήσουν τους Led Zeppelin, τραγούδησαν το «Stairway to Heaven», που αμέσως έγινε viral, με 14 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των Led Zeppein, o Robert Plant, ήταν παρών εκείνο το βράδυ. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για εκείνον να ακούσει το τραγούδι που ο ίδιος έγραψε με τον κιθαρίστα Τζίμι Πέιτζ. Στην πραγματικότητα, συγκινήθηκε τόσο πολύ, που δάκρυσε στο τέλος της ερμηνείας.

Δείτε την φοβερή εκτέλεση του «Stairway to Heaven»:

 Credit: Shareably

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular