IMG_3959Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ρένας Δούρου με αφορμή την αξιολόγηση στο δημόσιο και τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.

Ο υπουργός στέλνει σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη τις υποθέσεις πέντε δήμων οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης με τα πιστοποιητικά για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και συγχρόνως κατηγορεί την Περιφερειάρχη ότι δεν σέβεται τη νομιμότητα αφού αρνείται, όπως λέει, να συνεργαστεί προκειμένου να προχωρήσουν οι έλεγχοι.

Η κ. Δούρου από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι οι μονιμοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων έχουν κριθεί από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας και καταγγέλλει απόπειρα αλλαγής των κριτηρίων πρόσληψης.

Η περιφερειάρχης Αττικής μέσω κύκλων της απέκλεισε τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία γι’ αυτές τις συμβάσεις έχει κριθεί θετικά και αμετάκλητα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας.

«Κατόπιν όλων αυτών, ποιος τηρεί τη νομιμότητα; Και ποιος επιχειρεί νομικούς ακροβατισμούς χωρίς έρμα, που συνιστούν παραβίαση του Συντάγματος σε ό,τι αφορά π.χ τον ‘επανέλεγχο’; Ποιος είναι επικίνδυνος για τη χώρα;» υποστήριξαν κύκλοι της Ρένας Δούρου.

Οι πέντε δήμοι που δεν έδωσαν στοιχεία είναι οι : Χαλανδρίου, Λάρισας, Νίκαιας, Πάτρας και Ζωγράφου.

Να σημειωθεί ότι από τους πέντε δημάρχους: Οι τρεις (Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος, Λάρισας: Απόστολος Καλογιάννης και Ζωγράφου: Τίνα Καφατσάκη) εξελέγησαν με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκαιας-Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης, προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ και o Πατρέων: Kώστας Πελετίδης, εξελέγη με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην χθεσινή εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” επέκρινε εκ νέου τη Ρένα Δούρου που αρνήθηκε τον έλεγχο λέγοντας ότι “η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ”, πως “νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής”, ενώ σημείωσε πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβλητικές οι απειλές του υπουργού Διοικ. Μεταρρύθμισης

Προκλητικές και προσβλητικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις«απειλές» όπως τις λέει του Κυριάκου Μητσοτάκη, «περί εισαγγελικής παρέμβασης εις βάρος όσων αιρετών δεν αποστείλουν τα στοιχεία που ζητά το ΥΔΜΗΔ για το δήθεν ”επανέλεγχο” των συμβάσεων».

Ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι  «Το να μετατρέπει ο κ. Υπουργός έναν ελεγκτικό μηχανισμό και την ίδια τη Δικαιοσύνη σε ”παιχνιδάκι”, για λόγους πολιτικής αντιπαράθεσης ”στα όρια της προσωπικής εμπάθειας” είναι τουλάχιστον άστοχο.

Οι «απειλές» του κ. Μητσοτάκη στρέφονται μόνο προς τους 19 Δημάρχους και την Περιφερειάρχη Αττικής με τους οποίους είναι σαφές ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους ακατανόητη και ανάρμοστη προς το ρόλο του «βεντέτα» ή αφορούν το σύνολο των αιρετών που εδώ και μήνες έχουν αντιταχθεί στη διάλυση των Δήμων και των Περιφερειών και τις απολύσεις;» κατέληξε ο κ. Πουλάκης.

real.gr