xrysoxoidisTις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες από την Τεχνική Υπηρεσία δήμου και ΔΕΥΑ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τους αντιδημάρχους Δημ.Φιλιππάτο και Β.Χριστόπουλο, έτσι ώστε να προετοιμαστεί ένας φάκελος που θα εμπεριέχει μελέτες και έργα που ο δήμος Αιγιάλειας επιθυμεί να προχωρήσουν μέσω της κήρυξης της περιοχής ως «σεισμόπληκτης».
Αυτό άλλωστε είχε υποδείξει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την συνάντησή του με τον δήμαρχο Αιγιαλείας την περ.εβδομάδα. Χθες Τρίτη 9/12/14 (παρότι τύποις η ΚΥΑ για την κήρυξη της περιοχής ως «σεισμόπληκτη» δεν είχε μέχρι χθες υπογραφεί) ο Θ.Παναγόπουλος συνοδευόμενους από τους δύο προαναφερόμενους αντιδημάρχους επισκέφθηκαν το υπουργείο Υποδομών και κατέθεσαν έναν ογκώδη φάκελο που περιλαμβάνει όλες τις ώριμες μελέτες για έργα αλλά και προτεινόμενες μελέτες προς ολοκλήρωση.
Πιο συγκεκριμένα στον φάκελο έχουν περιληφθεί έργα οδοποιίας, ύδρευσης αλλά και άρδευσης, κτιριακές εγκαταστάσεις, αντλιοστάσια και γενικότερα μια σειρά από έργα που θεωρούμε ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να προχωρήσουν άμεσα.