Μετά το τέλος της συνάντησης με τους Δημάρχους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ναυπακτίας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Θεσμικά ανέλαβα την υποχρέωση να συγκαλέσω την σημερινή συνάντηση ύστερα από το αίτημα που μου υπεβλήθη από τον Δήμαρχο Πατρέων. Στη διάρκεια της συνάντησης κατεγράφησαν οι αντιρρήσεις των Δημάρχων Δυτικής Αχαΐας και Ναυπακτίας.

Θέλω να τονίσω ότι η Περιφέρεια δεν προΐσταται των Δήμων, είναι θεσμός παράλληλος με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και όχι προϊστάμενη αρχή. Η Περιφέρεια δεν επιβάλει λύσεις στους Δήμους, συμβάλλει σε λύσεις. Η δική μας ετοιμότητα είναι δεδομένη για την άμεση και χωρίς χρονοτριβή χρηματοδότηση προτάσεων που θα μας υποβληθούν για να γίνει πιο λειτουργική η καθημερινή διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα με τους προγραμματισμούς και τα σχέδια των δημοτικών αρχών.

Θέλω, ακόμη, να επαναλάβω ότι στην διάθεση των δημοτικών αρχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται 60 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή σύγχρονων Εργοστασίων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Η προοπτική αυτή προσφέρει και την οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων».