Συγκίνηση και ασταμάτητο χειροκρότημα απέσπασε η βιντεοπαρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης που θα ανεγερθεί στο Αίγιο για να στεγάσει μνήμες και αντικείμενα των προσφύγων, για να θυμόμαστε…

Έναν ακριβώς χρόνο μετά τη δημόσια υπόσχεση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου προς τους κατοίκους του Συνοικισμού Νικ.Πλαστήρα και το Σύλλογο ΑΙΓΙΕΑ -που εκπροσωπεί το μικρασιατικό στοιχείο στο Αίγιο και συλλέγει αντικείμενα μνήμης- για τη δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο Δήμος για το σκοπό αυτό, φέτος και ανήμερα Κωνσταντίνου & Ελένης οι υποσχέσεις άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο του Μουσείου, επιμελημένο από τον αρχιτέκτονα κ. Πάνο Λαλιώτη, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του ΑΙΓΙΕΑ.

Το βίντεο παρουσίασης του κτηρίου τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» και περιέχει εικόνες του κτηρίου, ιστορικές και άλλες αναφορές. Η σκηνοθεσία βασίστηκε σε μια ιδέα του αρχιτέκτονα κ.Λαλιώτη ο οποίος και το επιμελήθηκε, ενώ για την παραγωγή του συνεργάστηκαν ο Γρηγόρης Ρηγόπουλος και η Ουρανία Πανούτσου. Στο βίντεο εμφανίστηκε η μικρούλα Μαρία Φάκου.

Την εκδήλωση του ΑΙΓΙΕΑ που πραγματοποιήθηκε μετά την Θεία Λειτουργία για την εορτή των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος, ο τ. Υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ.Φιλιππόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Καμπέρης και Β. Ψυχράμη, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας κ.Κώστας Κλάγκος, ο Δημ. Σύμβουλος Β. Φιλιππόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γ.Θεοφανόπουλος και το μέλος Γ. Κουνινιώτης, το Δ.Σ., τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «Αιγιέας». Την εκδήλωση και το σχετικό βίντεο παρουσίασε η Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και Αντιπρόεδρος του ΑΙΓΙΕΑ κα Μαρία Καβούνη.

Ο ΑΙΓΙΕΑΣ ευχαριστεί το κατάστημα EXPERT (Κορίνθου, Αίγιο) που ευγενώς παραχώρησε τηλεόραση πλάσμα για την βιντεοπροβολή.