Με μεγάλη επιτυχία και σε μια κατάμεστη αίθουσα έγινε η παρουσία του βιβλίου του Φοίβου Καρακίτσου στην Αθήνα, στο 104 ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ του Εκδοτικού οίκου ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Σε ένα πραγματικά ελκυστικό πνευματικό χώρο, αναλύθηκαν τα θέματα του βιβλίου δημιουργώντας σhttp://www.aigialeiapress.gr/wp-admin/post.php?post=2183&action=editτο κοινό διάθεση για συλλογισμό και υψηλές σκέψεις, κάτι που άλλωστε ήταν και ο στόχος του συγγραφέα για την εκδήλωση. Για το βιβλίο μίλησε η κ.Νατάσα Ράγιου με τρόπο εμφατικό και συγκεκριμένο, λέγοντας πως τα νοήματα που πραγματεύεται το βιβλίο αγγίζουν όλους και πως μπορεί κάποιος να τα προσεγγίσει εφαρμοστικά και στην ίδια του τη ζωή. Η κ.Αναστασία Ψωμιάδη Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας προσέγγισε τα νοήματα από τη πλευρά της κοινωνικής ψυχολογίας περισσότερο, καταλήγοντας πως το βιβλίο μπορεί να προτάξει αλλαγή στο τρόπο σκέψης και ζωής.

Ο συγγραφέας επιχείρησε, εναλλάσσοντας από τη φιλοσοφία, στην επιστήμη, στη πειραματική αλήθεια και αντίστροφα διαρκώς αλλά και με μια διαδικασία περισσότερο διαλεκτική, να μεταφέρει τα νοήματα του βιβλίου. Με γλώσσα που στηρίχτηκε στην Αρχαία Ελληνική γραμματεία, μίλησε για τα κύρια θέματα που πραγματεύεται, την αλήθεια, το Θεό, το θάνατο, θέλοντας να δημιουργήσει προβληματικές επάνω στις οποίες το κοινό θα οικοδομούσε τις δικές του προσωπικές αναζητήσεις. Κάτι που σύμφωνα με τις συζητήσεις που επικράτησαν και μετά το τέλος της εκδήλωσης φαίνεται να πέτυχε απόλυτα. Ο Φοίβος υποστήριξε πως το βιβλίο αυτό είναι ουσιαστικά μια συνεπή μελέτη θανάτου η οποία όμως με τα αδιέξοδά της μας οδηγεί αναγκαστικά στην ΄΄ανάγκη΄΄ της μεταφυσικής, θέλοντας ουσιαστικά μέσα από τη δύναμη της γνώσης να ωθήσει τον αναγνώστη στο λυτρωμό από τον φόβο και τον πόνο και να τον οδηγήσει σε μια δύναμη κατάφασης, αγάπης και ελπίδας για τη ζωή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ναύαρχος και π.βουλευτής Ν.Δ. κ.Ιωάννης Βασιλειάδης, η κ.Πόπη Ραγκούση του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο πρώην Ολυμπιονίκης κ.Πέτρος Γαλακτόπουλος, ο βιομήχανος κ.Υφαντής Κωνσταντίνος, ο Δ/ντας Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ κ.Χρήστος Γεωργακόπουλος, η ζωγράφος κ.Άννα Σολδάτου, πολλοί επιχειρηματίες, πλήθος στελεχών πολυεθνικών και Ελληνικών εταιριών ενώ ιδιαίτερη τιμή, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε ήταν η παρουσία της κόρης του καθηγητή Λιαντίνη, της Διοτίμας. Το βιβλίο ΄΄Μεταφυσική Κατοχή΄΄ βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ.