Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ποιοτική παρουσίαση του νέου βιβλίου « Εταιρεία Φιλομαθών Εραστών», του  Αιγιώτη συγγραφέα Σπύρου Γκρίντζου έγινε το βράδυ της Κυριακής 4 Μαρτίου,  στην αίθουσα Διαλέξεων-Συναυλιών της Ιόνιου βιβλιοθήκης .

Την εκδήλωση και το συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Κλάγκος,  πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας, Πρόεδροι Συλλόγων του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής, Εκπαιδευτικοί, και πολλοί συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Βιβλιοθήκης.

Για τον συγγραφέα   μίλησε με ιδιαίτερα ζεστά λόγια ο φιλόλογος και συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου, ενώ για  το συγγραφικό του έργο  μίλησε η φιλόλογος Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Την παρουσίαση του   βιβλίου έκανε η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ζαχαράκη ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε με ξεχωριστό τρόπο  η Βαρβάρα Σεφέρη μέλος της Θεατρικής Έκφρασης Αιγίου και ο Σάκης Παπαδημητρίου.

Τα κείμενα «ντύθηκαν μουσικά», με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από τον Πάνο Πιερράτο με την κιθάρα του και τη φωνή του, καλλιτεχνικό διευθυντή της ορχήστρας «Μουσική Οδύσσεια».

Οι συντελεστές της εκδήλωσης απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο το τελευταίο έργο του συγγραφέα σε μία πραγματικά ατμόσφαιρα γεμάτη από συναισθήματα.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια  του παρευρισκόμενου ποιητή Αργύρη Μαρνέρου στη σύντομη αναφορά του : «Όλη  αυτή την ώρα γέμισε ο χώρος με λέξεις. Το σημερινό  βράδυ  δεν ήταν ένα κοινό λογοτεχνικό βράδυ. Μυσταγωγία ήταν αυτό που ζήσαμε!».

Πέρα από την ξεχωριστή παρουσίαση του 7ου βιβλίου του Σπύρου Γκρίντζου έγινε και σύντομη τιμητική αναφορά και εκτίμηση για το σύνολο του έργου του συγγραφέα. Ο συγγραφέας ακούραστος και δημιουργικός, έχει στο ιστορικό του μία ταινία μεγάλου μήκους, μία μίνι τηλεοπτική σειρά δέκα επεισοδίων,  ένα βραβείο Λουντέμη και μία διαδρομή τριάντα χρόνων στα Ελληνικά γράμματα.

Το τελευταίο του έργο « Εταιρεία Φιλομαθών Εραστών» εκδόθηκε το 2011 από τις εκδόσεις Γρηγόρη.