stafida-kai-kariofilia1Την Τετάρτη στις 18 Φεβρουαρίου η ώρα 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου <<Αλέκος Μέγαρης>> -πρώην Παλαιό Νοσοκομείο- θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου «Σταφίδα και Καριοφίλια» της συγγραφέως Έντιτ Έγκελμαν, μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα από τον πρέσβη κ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο.
Η προαναφερθείσα και διακεκριμένη συγγραφέας, μέσα από μια εντυπωσιακά μεγάλη βιβλιογραφία που περιλαμβάνει γερμανικά έγγραφα, μελέτες, περιηγήσεις, ιστορικά βιβλία, πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά κείμενα, αποτολμά μια εκ βαθέων ανατομία στη ζωή αλλά και την εικόνα, που παρουσιάζει ο τόπος μας, στην εποχή των μεγάλων κρίσεων και ανακατατάξεων στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο, τη χρονική περίοδο 1750 -1840.
Όλα τα ιστορικά γεγονότα της εποχής (Ορλωφικά, προετοιμασία και έναρξη της Επανάστασης του 1821, μάχες, αγώνες, αντιπαραθέσεις, πολιτικές εξελίξεις, κοινωνικές συγκρούσεις, εμπόριο, σταφίδα, παιδεία, κοινωνία) περνούν μέσα από τη ζωή και τη δράση του Πανάγου Χρυσανθόπουλου, που έζησε στη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο) κατά τον 19ο αιώνα.
Το θαυμαστό αυτό βιβλίο αλλά και ορόσημο της τοπικής μας ιστορίας, θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέως κας ΄Ενγκελμαν.