Την ανάκληση της απόφασης που οδηγεί σε κατάργηση ή υποβάθμιση Τελωνείων της Δυτικής Ελλάδας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, προβάλλοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη Δυτική Ελλάδα αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στην τοπική οικονομία και παραγωγή από την δρομολογούμενη μεταβολή του δικτύου των τελωνειακών υπηρεσιών. Ιδίως σε μια περίοδο που από την Περιφέρεια καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και τόνωσης της οικονομίας και της απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης σε επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο επικαλείται ως κορυφαία παραδείγματα τα Τελωνεία Κατακόλου Ηλείας και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και την περίπτωση του Τελωνείου Αγρινίου, επισημαίνοντας ότι «η αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα, που ήδη δρομολογείται από το Υπουργείο Οικονομικών, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε σοβαρές αναταράξεις και θα επηρεάσει αρνητικά καίριους τομείς της παραγωγής και της οικονομίας».

Στη συνέχεια της επιστολής του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει ότι «η προωθούμενη κατάργηση ή υποβάθμιση τελωνειακών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια που επιμόνως καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψη μιας περιοχής που υπολείπεται σημαντικά, σε επίπεδο ανάπτυξης, του μέσου όρου της χώρας».

Και προσθέτει: «Χωρίς βασικές κρατικές υπηρεσίες και υποστηρικτικές δομές ο στόχος της ανάπτυξης, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και της τόνωσης της απασχόλησης απομακρύνεται ενώ, παράλληλα, αποδυναμώνεται και η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα και δη το πιο κρίσιμο κομμάτι της, εκείνο που αναφέρεται στις εξαγωγές προϊόντων, στην μεταποίηση και στην παροχή υψηλού επιπέδου τουριστικών υπηρεσιών».

«Θα μου επιτρέψετε, κύριε Υπουργέ», συνεχίζει στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, «να επισημάνω ότι ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των τελωνειακών υπηρεσιών στη Δυτική Ελλάδα δεν έλαβε υπόψη σημαντικές παραμέτρους και πραγματικές ανάγκες της οικονομικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, η κατάργηση του Τελωνείου Κατακόλου, σε μια περίοδο μάλιστα που δρομολογείται δέσμη παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του λιμανιού και την αύξηση του αριθμού των ελλιμενιζόμενων κρουαζιερόπλοιων, είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει μια τουριστική δραστηριότητα με τεράστια οφέλη για την οικονομία μας. Ήδη καταγράφονται οι πρώτες ενστάσεις εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κρουαζιέρας και διατυπώνονται προβληματισμοί για το πώς ένα λιμάνι που κατ’ έτος φιλοξενεί περισσότερα από 450 κρουαζιερόπλοια θα λειτουργήσει χωρίς την υποστήριξη τελωνειακών υπηρεσιών. Αντιστοίχως, η απόφαση κατάργησης ή υποβάθμισης των Τελωνείων Αγρινίου και Αστακού θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον παραγωγικό ιστό της Αιτωλοακαρνανίας και θα δημιουργήσει κενά στην ομαλή λειτουργία των εμπορικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Και η επιστολή του κ. Κατσιφάρα καταλήγει ως εξής: «Θα σας παρακαλούσα, επίσης, να δείτε την πορεία εσόδων του συνόλου των Τελωνείων της Δυτικής Ελλάδας ώστε να διαμορφώσετε ίδια γνώμη για την αναγκαιότητα τους αλλά και για την συνεισφορά τους στον στόχο της αύξησης των δημοσίων εσόδων. Σε μια περιοχή που έχει δοκιμαστεί σκληρά και καταβάλει σήμερα μεγάλη προσπάθεια παραγωγικής και οικονομικής ανάταξης η δυσμενής μεταβολή του δικτύου των τελωνειακών υπηρεσιών είναι βέβαιο ότι ισοδυναμεί με μια ακόμη υποβάθμιση αλλά και μ’ ένα ακόμη αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών και την στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα παρακαλούσα θερμά να επανεξετάσετε την απόφαση σας λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην Δυτική Ελλάδα».