Με αφορμή μετεκλογικές δηλώσεις και σχόλια για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, την ετυμηγορία των πολιτών για το κόμμα της ΝΔ και τα πρόσωπα αυτής, ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προέβη σε νέα γραπτή δήλωση, με την οποία αποσαφηνίζει τη στάση του σε ότι αφορά στο σκηνικό της επόμενης μέρας. Η νέα του δήλωση έχει ως εξής:

“Χθες, με δήλωσή μου, θέλησα να πληροφορήσω τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε, ότι η απόφασή μου να μην μιλήσω δημόσια για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι – ούτε λίγο ούτε πολύ – ευσυνείδητη πράξη κι όχι πράξη δειλίας ή προσωπικής πικρίας. Αποσαφηνίζω προς πάσα κατεύθυνση, πως άποψή μου είναι ότι τώρα δεν ωφελούν κανέναν οι εσωκομματικές έριδες και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την προσωπική πορεία του καθένα εξ’ ημών. Το ότι μέσα από τη διαδικασία της κάλπης όλοι μας βγάζουμε πολιτικά συμπεράσματα ή διαπιστώνουμε ατομικές πολιτικές συμπεριφορές που “βγάζουν μάτι”, δεν σημαίνει πως αυτό είναι απαραιτήτως και το κυρίαρχο στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα. 
Ξεκάθαρα και νηφάλια πιστεύω, πως αυτό που προέχει σήμερα,είναι η ασφαλής πορεία της χώρας, η στήριξη και η ενδυνάμωση της παράταξης στην οποία πιστεύουμε  και θέση μου επ’ αυτών είναι σαφής.
Σε ότι αφορά στο πρόσωπό μου, η μη εκλογή μου δεν σημαίνει και παράδοση των όπλων! Η ΝΔ έπεσε μεν στον γκρεμό αλλά θεωρώ πως – παρά τα όσα έγιναν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο – παραμένω πολιτικά ζωντανός.Τα τραύματα σε κάθε μάχη επουλώνονται μόνο αν το θες κι εγώ το θέλω, μπορώ και το κάνω πράξη. Παραμένω λοιπόν μάχιμος, γιατί αυτό είναι το χρέος μου απέναντι στην κοινωνία που έμαθα να υπηρετώ. Όλα τ’ άλλα θα τα δούμε στην πορεία και αφού πρώτα η χώρα θα ‘χει ισχυρή κυβέρνηση”.