Παραθεριστής στα Νικολέϊκα Αιγιάλειας και κάτοικος Αθηνών ήταν ο 75χρονος που έχασε την ζωή του από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ο ηλικιωμένος εξέπνευσε την Δευτέρα σε Νοσοκομείο της Αθήνας, στο “Λαϊκό”, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr, όπου νοσηλεύοταν ύστερα από επιπλοκές στην υγεία του. Μέχρι στιγμής όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο ηλικιωμένος εκδήλωσε συμπτώματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου κατά τις διακοπές του στα Νικολέικα. Ήδη ο Δήμος Αιγιάλειας προχωρεί σε τοπικούς ψεκασμούς με ειδικό φάρμακο για την καταπολέμηση των κουνουπιών και του συγκεκριμένου ιού, ενώ σε επιφυλακή είναι και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr αυξάνονται αργά αλλά σταθερά τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι σ’ όλη τη χώρα έχουν μολυνθεί από τον ιό που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών. Συνολικά, έχουν καταγραφεί τρεις θάνατοι (όλοι σε Νοσοκομεία της Αθήνας) και αφορούν ασθενείς ηλικίας άνω των 75 χρόνων που παρουσίασαν εγκεφαλίτιδα μετά τη μόλυνση με τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δέσμευση του αίματος στο πλαίσιο των Αιμοδοσιών που γίνονται στις λεγόμενες  «πληγείσες» περιοχές,  όπου δηλαδή έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία, κρούσματα ανέκυψαν πλέον και στον νομό Ξάνθης -είναι ο δεύτερος νομός της Βόρειας Ελλάδας, τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν καταγραφεί δύο κρούσματα στην Ημαθία- και στην Πελοπόννησο.

Η αιμοληψία πλέον απαγορεύεται σε Κύμη – Αλιβέρι Ευβοίας, στη Σάμο και στην Ηρωική Πόλη Νάουσας Ημαθίας καθώς και σε 16 περιοχές της Αττικής (Παλαιό Φάληρο, Άγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη – Ελληνικό, Άλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι) και 2ο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Αθηναίων (Νέος Κόσμος, Κυνοσάργους, Μετς, Παγκράτι και Άγιος Ιωάννης – Γούβα).

.filodimos.gr