Ανακοίνωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το Δήμο Αιγιαλείας εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Για σύνθετο θέμα των απορριμμάτων και του ΧΥΤΑ αλλά και για την πολυσυζητημένη ανάπλαση η  Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας έχει να παρατηρήσει: « Η Δημοτική Αρχή «αποφάσισε» να ασχοληθεί με το θέμα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Αιγείρας ύστερα από τις τεκμηριωμένες επισημάνσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιάλειας βασισμένες στην έκθεση καταπέλτη της επιστημονικής ομάδας του πανεπιστημίου Πάτρας που έκανε αυτοψία στο χώρο.
Τότε ο δήμαρχος είχε χαρακτηρίσει την καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης σαν συκοφαντική που τάχα θα είχε αρνητικές συνέπειες και πιθανόν να έφτανε και μέχρι το κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Θεώρησε αρκετή την δική του αυτοψία από αυτή των διακεκριμένων επιστημόνων.
Το κουκούλωμα των προβλημάτων προτιμήθηκε από την αξιοποίηση της έκθεσης και της προσπάθειας διόρθωσης της απαράδεκτης κατάστασης .
Με την έκταση όμως που πήρε το θέμα ήταν αδύνατο να επιμένει σε αυτή την θέση και τώρα εκφράζεται η αυτοϊκανοποίηση ότι το θέμα «επιλύθηκε» ενώ στην πραγματικότητα έγιναν ασήμαντες παρεμβάσεις και οι προτάσεις της επιστημονικής ομάδας έχουν υλοποιηθεί στο ελάχιστο.»
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση: « Για την  περιβόητη ανάπλαση που το όνομά της έχει γίνει εφιάλτης για την πόλη, αφού σπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ χωρίς αντίκρισμα και χωρίς να βρεθεί  ο υπεύθυνος για αυτό τον  τραγέλαφο, υποτίθεται ότι βρέθηκε η ιδανική μέθοδος που θα λύσει οριστικά το θέμα
Αλλά φρούδες οι ελπίδες αφού το έργο σύμφωνα με εμπειρία από  άλλες πόλεις που έχει εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος έδειξαν ότι το έργο έχει ζωή λίγων ετών σύμφωνα με τις υπάρχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη του Αιγίου.
Αλλά και πάλι μπαίνει το ερώτημα ,ότι αν αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη ,γιατί δεν εφαρμόστηκε από την αρχή και έπρεπε να χαθούν τόσα εκατομμύρια ευρώ; Αυτά είναι δείγματα της νοοτροπίας της δημοτικής αρχής που  αδυνατεί να ανταποκριθεί και σε αυτό ακόμα τον διαχειριστικό της ρόλο.»
Και καταλήγει η ανακοίνωση: « Παράλληλα όμως γνωρίζει καλά να λειτουργεί σαν κήρυκας των ιδιωτικοποιήσεων, όπως στο θέμα την διαχείρισης των απορριμμάτων που ονειρεύεται ιδιωτικά εργοστάσια στο Αίγιο, της αποδοχής της πολιτικής της εξασφάλισης  πόρων από την τοπική φορολογία και όχι διεκδίκησης από τα χρεωστούμενα της Κεντρικής Εξουσίας και γενικά της υλοποίησης της κυρίαρχης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.»