Σε περίοδο έντονης πολιτιστικής δραστηριότητας μπαίνει η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας. Από τις αρχές Οκτώβρη ξεκίνησαν τα μαθήματα του χορευτικού τμήματος του συλλόγου με ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και νέο τμήμα αρχάριων χορευτών. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη βράδυ, στην αίθουσα του συλλόγου, στην Πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ξηρολιθίων οδός Διγελιωτίκων, με δάσκαλο χορού τον ειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής Ασημάκη Τσουρέκη. Το τμήμα αρχαρίων λειτουργεί ώρα 7.00-8.30 και στη συνέχεια το τμήμα προχωρημένων, ενώ συνεχίζονται και οι εγγραφές και οι ενδιαφερόμενοι, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μπορούν να επικοινωνούν στο γραφείο (τηλ. 2691060905, e-mail: [email protected]) ή με τα μέλη του Δ.Σ.
Για τις αρχές Δεκέμβρη προγραμματίζονται και οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Ηπείρου 2012» οι οποίες θα περιλαμβάνουν διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις (χορευτικές, μουσικές, λογοτεχνικές, αιμοδοσία κτλ) στο διάστημα 9-16 Δεκεμβρίου. Παράλληλα γίνονται και οι πρώτες διεργασίες για τις εκδηλώσεις του Ιανουαρίου και κυρίως του Φεβρουαρίου, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της υπόλοιπης Ηπείρου. Όπως πάντα για όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις η Πανηπειρωτική Αδελφότητα θα συνεργαστεί με τοπικούς συλλόγους και φορείς από την Αιγιάλεια και την Ήπειρο, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του ηπειρώτικου στοιχείου αλλά και την ανάπτυξη και εξέλιξη των δεσμών και των σχέσεων των μελών του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα ετοιμάζει και τη δημιουργία ηπειρώτικης βιβλιοθήκης μετά την παραχώρηση ενός μικρού γραφείου δίπλα στην αίθουσα που στεγάζεται ο σύλλογος, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μέλη του διοικητικού συμβουλίου παραβρέθηκαν στη συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Αιγιάλειας, που έγινε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και παρουσίασαν μια ολοκληρωμένη εισήγηση για θέματα συνεργασίας και σύμπραξης των συλλόγων σε επίπεδο δήμου.