NPDDΜέχρι αργά χθες το απόγευμα το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας συνεδρίαζε, με τα βλέμματα να στρέφονται στο… τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης που σχετίζεται με την Λήψη απόφασης περί έγκρισης σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας,το οποίο ωστόσο απεσύρθη.

Εισηγητής του θέματος ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού Νίκος Θανασούλιας που άλλωστε έχει ήδη προβεί σε δηλώσεις κάνοντας επικοινωνιακά λόγο για τακτοποίηση και τάξη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αιγιάλειας.
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα κάνοντας λόγο για «αντιγραφή» του αθλητικού νόμου που σε καμιά περίπτωση η αθλητική Αιγιάλεια δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Εάν προχωρήσουμε σε αυτού του είδους τις αποφάσεις θα δημιουργηθούν τεχνικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα σε πολλά αθλητικά σωματεία, αφού μπορεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση η δημιουργία Κανονισμού, προσαρμοσμένο όμως στις ανάγκες και τα δεδομένα της περιοχής μας» ανέφερε ο κ΄.Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος προτείνοντας να σταλεί το προσχέδιο σε όλους τους προέδρους των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αιγιάλειας προκειμένου να τεθεί επί της ουσίας σε διαβούλευση κι αφού υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές να έρθει προς έγκριση και κατ`επέκταση… εφαρμογή. Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της επιβολής τελών στα σωματεία, θέμα που πρέπει να ελεγχθεί πολύ σοβαρά πριν εφαρμοστεί.
Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Χριστόπουλος που είναι μέλος του Τομέα Αθλητισμού έκανε λόγο για ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο το οποίο ίσως θέσει τελικά σε κίνδυνο και την ίδια την εφαρμογή του και πρότεινε επίσης να υπάρξει περισσότερος έλεγχος και συζήτηση πριν αποφασιστεί ένας τέτοιου είδους Κανονισμός. Στην ίδια κατεύθυνση και ο Γιάννης Καρανικόλας (επίσης μέλος του Τομέα Αθλητισμού).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομ.Προσώπου κ΄.Περικλής Παπαγιαννακόπουλος σημείωσε ότι απαιτείται χρόνος προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση και να μην δημιουργηθούν ζητήματα και έτσι το θέμα αποσύρθηκε προς το παρόν.
Να σημειωθεί πως,
Νωρίτερα το ΔΣ του Νομικού Προσώπου είχε εγκρίνει ομόφωνα τον προϋπολογισμό του 2015 με την υποσημείωση ωστόσο ότι τα κονδύλια είναι πολύ λίγα προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες κυρίως των παιδικών σταθμών αλλά και του Πολιτισμού και των Αθλητικών Εγκαταστάσεων.