SXOLEIAΤο πρόγραμμα επισκέψεών του σε Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιάλειας, συνέχισε σήμερα (Πέμπτη), μετά από πρωτοβουλία του και πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, ο νέος Πρόεδρος της “Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε” Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,με σκοπό να καταγράψει ο ίδιος προσωπικά τα τρέχοντα λειτουργικά και κτιριακά προβλήματά τους,έτσι ώστε να παρέμβει άμεσα και προ της ενάρξεως της σχολικής χρονιάς, όπου βέβαια δύναται και από πλευράς αρμοδιότητας επιβάλλεται.

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΙΟΥ copy

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε αρχικά το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του από την Διευθύντριά του κ. Αγγελική Αλευρίτου και αλλά στελέχη της σχολικής μονάδας, για να διαπιστώσει σημαντικότατα προβλήματα, στεγανότητας, τοιχοποιίας, υγιεινής και καλαισθησίας σε τουαλέτες και βρύσες μαθητών, ελλείψεις στον προαύλιο χώρο, αναγκαιότητα ανακαίνισης κτιριακών τμημάτων, Πυρασφάλειας, Ασφάλειας Εργαστηρίων, αλλά και κενών σε αίθουσες διδασκαλίας με αιχμή το μάθημα των Καλλιτεχνικών και Γερμανικών, όπως επίσης και σε επιπρόσθετο τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο Πρόεδρος της “Σχολικής Επιτροπής” εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένος για την υπάρχουσα κατάσταση και ήδη με εντολή του, αύριο (Παρασκευή) ένα συνεργείο του Δήμου θα προχωρήσει – κατά προτεραιότητα – στον καλλωπισμό του πρασίνου του σχολείου και την καθαριότητά του ,ενώ ένα άλλο ιδιώτη θα σπεύσει για θέματα στεγανότητας και επισκευής των εξωτερικών βρυσών, με νέα πλακόστρωση και αντικατάσταση των υδραυλικών στοιχείων, καθώς και πλήρους ανακαίνισης των τουαλετών για τις μαθήτριες του σχολείου.

“Άψογη” χαρακτήρισε την κατάσταση που αντίκρισε ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, παρότι είναι το αρχαιότερο σχολείο της πόλης. Εκεί είχε συνεργασία αρκετής ώρας με τον Διευθυντή του κ.Επαμεινώνδα Δούλο, με εναπομείνασες εκκρεμότητες λίγες ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού- όπου δεσμεύτηκε να εξετάσει την προμήθειά τους- όπως επίσης τη ρύθμιση παλιού χρέους στη Δ.Ε.Υ.Α,ενώ ήδη σήμερα (Παρασκευή) κατ’ εντολήν της “Σ.Ε” θα καθαριστεί πλήρως η Κεντρική πρόσοψη και είσοδος του σχολείου, από συνεργείο του Δήμου, ενώ τη Δευτέρα σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου θα ξεκινήσουν απαιτούμενες εργασίες στον χώρο εξωτερικά της Αίθουσας Τελετών, όπου είχε προ ετών τεθεί θέμα ασφάλειας των παιδιών, αλλά και καλαισθησίας του σχολείου.

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της “Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης” Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος επισκέφθηκε το 1ο Λύκειο Αιγίου, συζήτησε με τον Διευθυντή του κ. Ευστράτιο Χαριτωνίδη, διαπίστωσε μια σχεδόν άριστη κατάσταση, δεσμεύτηκε ωστόσο για την εξέταση αιτημάτων του σχολείου που αφορούν την ανακαίνιση εξωτερικών τμημάτων, ενώ με εντολή που δόθηκε, σήμερα κιόλας θα αντιμετωπιστεί αποχετευτικό πρόβλημα στις τουαλέτες.Στα πλάνα της “Σ.Ε” συγκαταλέγεται ακόμα και η στέγαση του εσωτερικού αίθριου χώρου, προς αποφυγήν περιπτώσεων στεγανότητας αιθουσών διδασκαλίας.

Τέλος ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Αιγίου, όπου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον Διευθυντή του κ. Βασίλη Σταματόπουλο,λόγω τω ιδιαίτερων προβλημάτων της σχολικής μονάδας. Έμφαση δόθηκε στην καλύτερη δυνατή περίφραση του σχολείου από πλησίον δημοτικό δρόμο και η περίφραση χώρου αθλοπαιδιών, που θα εξεταστούν, νομικά και οικονομικά άμεσα, στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού, όπου επίσης θα διερευνηθεί, καθώς και ανακαινίσεις στην πρόσοψη του σχολείου και την κύρια είσοδό του.
Την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της “Σ.Ε” θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επιτόπιων επαφών του στις Σχολικές Κοινότητες, με επισκέψεις σε ΕΠΑΛ-ΣΕΚ-ΙΕΚ Αιγίου, και Γυμνάσια Λύκεια Καμαρών, Διακοπτού, Ακράτας κι Αιγείρας.
Το σύνολο των παρεμβάσεων της “Σχολικής Επιτροπής” ανά σχολείο θα ανακοινωθούν λεπτομερώς ανά σχολείο, βάσει των προτεραιοτήτων που θα βάλει και με σαφές χρονοδιάγραμμα.