aigialeonΜετά από επικοινωνία με Χρυσοχοΐδη επιβεβαιώθηκε ότι εντός 10 ημερών θα έχει υπογραφεί η ΚΥΑ για την κήρυξη της αιγιάλειας ως σεισμόπληκτης

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στο αίτημα του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για ενημέρωση ως προς το χρόνο υπογραφής της ΚΥΑ για την κήρυξη της Αιγιάλειας ως σεισμόπληκτης.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι της Τρίτης και τη γνωστοποίηση του θέματος, ο Υφυπουργός Υποδομών επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαδικασίες σε περίπου 10 ημέρες θα έχει υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε την είδηση προς τον επικεφαλής της παράταξής μας μεταφέροντας την πρόθεση του αρμόδιου υπουργού το θέμα να έχει κλείσει εντός δεκαημέρου.
Από την πλευρά του ο κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για την επίσκεψή του στο Αίγιο και για την ενημέρωση στα γραφεία της παράταξης, ζήτησε τη μεταβίβαση του αιτήματος προς τον αρμόδιο υπουργό για την κήρυξη ολόκληρης της Αιγιάλειας ως σεισμόπληκτης και όχι μόνο της έδρας του Δήμου.
Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Υποδομών ο κ.Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον κ.Τριανταφυλλόπουλο ότι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με την Πάτρα και σε περίπου 2 μήνες θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τη μελέτη της ακριβούς πρόβλεψης δίνοντας στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τη χάραξη που θα απαντά και τυπικά στο ερώτημα για υπογειοποίηση σε κάποια σημεία της νέας γραμμής.foto1