Την ανθρώπινη και ουσιαστικά χρήσιμη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικής-Σερβικής και Ουκρανικής Φιλίας υπό το άοκνο μάτι του Πρεσβύτερου π. Σωτηρίου Κοσκορή- Εφημέριου του Ιερού Ναού Πορρωβίτσας Ακράτας, χαιρέτισε εμπράκτως με την συμπαρουσία του ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόοπουλος, που επισκέφθηκαν  το Ειδικό Σχολείο του Αιγίου (ΕΚΑΜΕ), συμβάλλοντας στο πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται εκεί αλλά και στην ανάγκη διαρκούς επαφής των παιδιών  με την τοπική κοινωνία.
Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος συνεχάρη εξ αρχής μικρούς και μεγάλους του ΕΚΑΜΕ για το περίφημο Bazzar που λειτούργησαν κατά την περίοδο των εορτών στο κέντρο του Αιγίου, ενώ ευχήθηκε στη Διοίκηση και τους Εκπαιδευτές για τη νέα χρονιά, να είναι δημιουργική, κοινωνικά χρήσιμη για τα παιδιά και θετική για το φορέα σ’ όλα τα επίπεδα. Συνεχάρη επιπλέον τα μέλη του Συνδέσμου που επισκέφθηκαν το ΕΚΑΜΕ, αφού έτσι έδωσαν  χαρά και αγάπη στα παιδιά με νοητικά και κινητικά προβλήματα, διαπιστώνοντας όμως από κοντά τη δίψα που έχουν για επαφή με την κοινωνία,για μάθηση και εργαστηριακά επιτεύγματα.
Σε δήλωσή του ο Α’ Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ, μετά την επίσκεψή του στο ΕΚΑΜΕ, αρκέστηκε να δηλώσει:
“Η πολιτική πρέπει να ξαναβρεί  τον ανθρώπινο πρόσωπό της, πέρα από κόμματα και ιδεοληψίες. Όταν δίνεις χαρά και ζωή σε παιδιά  που έχουν εν τέλει ιδιαίτερες ικανότητες, τότε νιώθεις πρώτα άνθρωπος και μετά όλα τ’ αλλα. Πραγματικά, η δουλειά που γίνεται εκεί είναι συλλογική, στοργική και παραγωγική. Αυτές οι δράσεις θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας ως πολιτικά πρόσωπα και αιρετά μέλη της κοινωνίας, βάζοντας φραγμό στα ανούσια,αποξενωτικήγια τους ανθρώπους και μέτρια στάση στην καθημερινότητά μας”!