15.1 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΚοινωνίαΟ Άγγελος Τσιγκρής στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Αιγίου

Ο Άγγελος Τσιγκρής στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Αιγίου

Με τον πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το προσωπικό και τους τροφίμους του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Κ.Α.ΜΕ. / Α.μ.Ε.Α.) Αιγίου, συναντήθηκε ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής.

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ. / Α.μ.Ε.Α.) Αιγίου δημιουργήθηκε μετά από πολλούς αγώνες και τελικά εξελίχθηκε ραγδαία χάρη στην εργατικότητα των μελών του, το πείσμα και την υπομονή τους.

Σήμερα, το Κέντρο είναι στελεχωμένο με 10 άτομα επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Νοσηλευτές, Γυμναστές, καθώς και ειδική Ψυχολόγο για τη συμβουλευτική υποστήριξη των παιδιών, των εκπαιδευτών και των γονέων).

Επίσης εργάζονται σχεδόν καθημερινά και πάρα πολλοί εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων (καθηγητές, γυμναστές, μουσικοί, λογιστές, κληρικοί, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις τους αφιλοκερδώς.

Το καθημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση των εκπαιδευόμενων σε εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, κατασκευής κεριών, καρτών, προσκλητηρίων, υφαντών, παλαίωσης εικόνων και γύψινων καθώς και χορό, γυμναστική και θέατρο με εκπληκτικά αποτελέσματα. Παράλληλα γίνονται ιδιαίτερες συνεδρίες φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας σε όποια άτομα το έχουν ανάγκη.

Από τα 30 άτομα με ειδικές ανάγκες (διαφόρων παθήσεων κινητικών ή νοητικών) που δέχονται τις υπηρεσίες που προσφέρει το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. αυτή τη στιγμή κανένας δεν πληρώνει το παραμικρό. Αντιθέτως το Κέντρο προσπαθεί να καλύπτει και επιπλέον ανάγκες των εκπαιδευόμενων και των οικογενειών τους.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δέσμευση όλων μας θα πρέπει να είναι το σπάσιμο του φράγματος της στασιμότητας για ένα -καθόλου ευκαταφρόνητο- ποσοστό συνανθρώπων μας που στερούνται τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με ίσους όρους τη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Όσοι ασχολούνται -εθελοντικά ή μη- με τα άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνουν σε όλους μας το δρόμο και μας καλούν αθόρυβα και διακριτικά να τους ακολουθήσουμε για να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία. Μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Δηλώνω παρόν στο προσκλητήριο ανθρωπιάς και καλώ όλους τους ευαισθητοποιημένους Αχαιούς συμπολίτες να συμμετέχουν -όπως ο καθένας μπορεί- στον αγώνα κατά αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού.

Καλώ και όσους παίρνουν αποφάσεις να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας με αναπηρία, με έργα και όχι με κούφια λόγια και παλαιοκομματικές υποσχέσεις άλλων εποχών…»._

__________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular