Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, από την Κυριακή 22 Ιανουαρίου βρίσκεται στη Λευκωσία της Κύπρου προκειμένου να πραγματοποιήσει κύκλο διαλέξεων στην Ακαδημία Εκπαίδευσης της Κυπριακής Αστυνομίας σε θέματα δημόσιας τάξης, εγκληματικότητας και αντεγκληματικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα διδάξει ο Αχαιός καθηγητής είναι τα ακόλουθα: 1) Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 2), Η παραβατικότητα των νέων και η νεανική βία στο σχολικό περιβάλλον 3) Η βία στην οικογένεια και αστυνομικές πρακτικές πρόληψης, 4) Το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα ως απειλή κατά της διεθνούς νομιμότητας, 5) Σύγχρονες πολιτικές πρόληψης και καταστολής της μάστιγας των ναρκωτικών. 6) Ηλεκτρονικό έγκλημα και παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. 7) Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας με την Κύπρο σε ζητήματα εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης αστυνομικών και πυροσβεστών.
Η πρώτη Αστυνομική Σχολή της Κύπρου ιδρύθηκε το 1892, επί αγγλοκρατίας και είχε ως έδρα της την Πάφο. Το 1990 έγινε η πρώτη ουσιαστική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης των μελών της Κυπριακής Αστυνομίας.
Από το 1996 η Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου λειτουργεί ως ένα από τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μεγαλονήσου και έχει ως έδρα της τη Λευκωσία.
Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει στην Κύπρο από το 2006 και είναι ο μοναδικός μη Κύπριος καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας της Κύπρου.