Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε χθες (Παρασκευή 16 Μαρτίου) το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ακράτας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες των δύο υπηρεσιών από τη διοίκηση και το προσωπικό τους.

Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο Υπηρεσιών Ασφάλειας από τους πρώην μαθητές του, αφού ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία, Ανακριτική και Ποινική Δικονομία στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία.

Να σημειωθεί ότι οι δύο παραπάνω υπηρεσίες της Ακράτας καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της Ανατολικής Αχαΐας και συγκεκριμένα τα γεωγραφικά όρια από τα Μαύρα Λιθάρια έως την παραλία της Πούντας και μέχρι την Περιστέρα της Ακράτας και το Περιθώρι της Αιγείρας.

Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή ο Αχαιός καθηγητής και υπ. βουλευτής της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάποτε μιλούσαμε για διαρρήξεις και ληστείες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σήμερα έγιναν καθημερινότητα και στα χωριά.

Κάποτε η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ήταν σχεδόν αυτονόητη. Σήμερα αποτελεί ζητούμενο.

Κάποτε οι Έλληνες εμπιστεύονταν τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης. Σήμερα αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας.

Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι.

Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.

Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.

Το κράτος απουσιάζει. Η Ελλάδα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.

Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλούνται να σταθούν δίπλα στο αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών αστυνόμευσης, ασφάλειας, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών και την παροχή του ανάλογου προσωπικού και των απαιτούμενων υλικοτεχνικών και μηχανολογικών μέσων για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών…»._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.