Μετά από μια μεγάλη χρονική περίοδο, ακόμα και στον τομέα της τεχνολογίας, κάποια πράματα φτάνουν στο τέλος της ζωής τους. Ο λόγος για την υπηρεσία επικοινωνίας μέσω γραπτών μηνυμάτων, φωνής και βιντεο-κλήσεων μέσω Διαδικτύου της Microsoft, γνωστή ως «Windows Live Messenger».

Το MSN Messenger εμφανίστηκε στην ζωή των απανταχού χρηστών Windows στις 22 Ιουλίου του 1999, ενώ η τελειωτική απόφαση της εταιρείας, θα δώσει τέλος στην υπηρεσία στις αρχές του 2013. Έτσι, η δημοφιλής υπηρεσία για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες Windows, μετά από δεκατρία σχεδόν χρόνια παροχής επικοινωνίας, βιώνει το τέλος μιας εποχής.

Μιας εποχής, η οποία δίνει δικαίως την σκυτάλη στην υπηρεσία Skype να συνεχίσει την παροχή των διαδικτυακών συνδιαλέξεων. Οι χρήστες του Windows Live Messenger δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις επαφές (χρήστες) που έχουν ήδη καταχωρημένες, καθώς μεταφέρονται αυτούσιες στην υπηρεσία του Skype, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να εισάγει στην τελευταία, το όνομα χρήστη και κωδικό που χρησιμοποιούσε στην υπηρεσία Windows Live Messenger.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, όλοι οι χρήστες του Windows Live Messenger θα μεταβούν στην μορφή επικοινωνίας της υπηρεσίας Skype. Άλλωστε, ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς η Microsoft προ μηνών αγόρασε πλήρως την εν λόγω υπηρεσία, με σκοπό να την ενσωματώσει στα Windows, τα οποία κατοικοεδρεύουν σε πάσας μορφής υπολογιστές, από φορητούς, υπερ-φορητούς, υβριδικούς (ταμπλέτα και φορητός), έως τις σύγχρονες Windows 8 Pro και Windows RT ταμπλέτες – ενώ θα βρίσκονται ολοένα και λιγότερο σε επιτραπέζια PC (ευτυχώς κιόλας, καθώς θεωρούνται πλέον επιλογές μόνο για μια μικρή μερίδα επαγγελματιών και gamer).

Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τη νέα εποχή στις επικοινωνίες μέσω Διαδικτύου της Microsoft, αποδεχόμενοι παράλληλα την διαφοροποιημένη, σχετικά με τις προγενέστερες, εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 8.

http://blogs.skype.com/en/2012/11/skypewlm.html

zougla.gr