Ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα, έξι περίπου μηνών,  η πλατεία στην παλιά Κερύνεια, προσφορά της αδελφοποιημένης Κερύνειας Κύπρου. Η τοπική Κοινότητα Κερύνειας του Δήμου Αιγιαλείας, είναι αδελφοποιημένη με  την Κερύνεια της Κύπρου από το 1998 και με την καταστροφή που υπέστη ο οικισμός από τις φωτιές του 2007 η βοήθεια από την Κύπρο ήταν άμεση. Στα πλαίσια αυτής της βοήθειας ήταν και η κατασκευή της πλατείας, έργο που φτάνει τις 700.000€.
Η παράδοση του έργου πρόκειται να γίνει από την εταιρεία ΝΕΜΕΣΙΣ, που είχε αναλάβει την κατασκευή της, στις 16 Ιουλίου, ενώ στα μέσα περίπου του Αυγούστου υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων της πλατείας, που αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερύνειας κ. Γιώργος Μεντζελόπουλος μιλώντας στον «Ημ.» για την κατασκευή του έργου εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου όσο και τη συνδρομή της Περιφέρειας και συγκεκριμένα του αντιπεριφερειάρχη Γρ. Αλεξόπουλου, για την κατασκευή τσιμεντόδρομου μήκους 250μ. που κάνει εύκολη την πρόσβαση στην πλατεία σε όλους τους πολίτες.
Εκτός από την ικανοποίησή του αλλά και τις ευχαριστίες του ο πρόεδρος της Κερύνειας κ. Μεντζελόπουλος  επισημαίνει πως μέχρι την τελετή εγκαινίων της πλατείας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί άλλο ένα έργο στην κοινότητα. Πρόκειται για την αγροτική οδοποιία που μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου έχει υποστεί καθίζηση σε κάποια σημεία.  Μάλιστα ο πρόεδρος του Τ.Σ. τόνισε πως έχει τη σχετική διαβεβαίωση από το Στ. Θεοδωρακόπουλο για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος.