vouli2Στην τελική ευθεία της μάχης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπαίνει η κυβέρνηση, ενώ αυτά τα Χριστούγεννα αναμένονται «καυτά» από όλες τις απόψεις.

Η τρίτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός θα ανεβάσει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τους κινδύνους, τους οποίους μπορεί να έχει για τη χώρα μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας την αρνητική επίδραση που θα υπάρξει στον τομέα της οικονομίας.

Άλλωστε, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει πιθανότατα νέα παρέμβαση από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Η δημόσια τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά θα έχει αποδέκτες όσους βουλευτές δεν ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και σε μια συνέχεια ουσιαστικά της δήλωσής του μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, αναμένεται να τους θέσει προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχει η πιθανότητα να πάρει μια νέα πρωτοβουλία, δηλαδή να προχωρήσει ένα βήμα περαιτέρω σε σχέση με αυτά που είπε την περασμένη Κυριακή. Βήματα θα γίνουν στο πλαίσιο που υπάρχει ήδη.

Το τελευταίο «χαρτί»

Το Μαξίμου επιχειρεί να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Θέλει δηλαδή να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι αν και όλοι προετοιμάζονται γι” αυτές κανείς δεν θέλει εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προειδοποιήσει ότι το συμφέρον της χώρας είναι να εκλεγεί στη θέση του προέδρου ο Σταύρος Δήμας για να μην εμπλακεί η χώρα σε μια πολιτική περιπέτεια με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Ο κ. Σαμαράς, ότι τρομοκρατούν και λασπολογούν όσους βουλευτές σκέφτονται να δώσουν θετική ψήφο στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Η κύρια προσδοκία του Μαξίμου είναι η μεταστροφή βουλευτών που βρίσκονται κοντά στο “ναι” όπως οι κύριοι Καπερνάρος και Πολύδωρας απ” τον χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και μεταστροφή βουλευτών της κεντροαριστεράς που δεν έχουν προσδεθεί στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν επιθυμούν να εκτεθούν προς τους πολίτες αναλαμβάνοντας το βάρος προσφυγής στις κάλπες.

crashonline.gr/