IONES SABAC 1Η αποστολή του πολιτιστικού συλλόγου που αποτελείτο από 50 άτομα(χορευτές-χορεύτριες-συνοδοί κα αρκετοί εκδρομείς)επέστρεψε τα ξημερώματα παραμονής Χριστουγέννων από το SABAC της Σερβίας έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις και φοβερές εμπειρίες από τα πολύπλευρα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν.IONES SABAC 3Έχοντας ως σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό εντός Σερβίας, αφού οι πολιτιστικοί παράγοντες του SABAC,μας ομολόγησαν ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια ,είχαν τέτοιο καιρό αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή το μέρος είχε 50εκ χιόνι.
Το χορευτικό συγκρότημα συμμετείχε στην μεγάλη χορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο και επιβλητικό θέατρο του SABAC,όπου 900 και πλέον θεατές χειροκρότησαν θερμά τα συγκροτήματα και ιδιαίτερα του συλλόγου μας ,αφού για πρώτη φορά ελληνικό συγκρότημα έκανε την εμφάνιση του.
IONES SABAC 2Η φιλοξενία φανταστική αφού κάθε βράδυ στην ταβέρνα που δειπνούσαν τα μέλη της αποστολής υπήρχε απίθανη τσιγγάνικη ορχήστρα.
Το αποκορύφωμα της διαμονής μας ήταν το γεύμα που προσφέρθηκε από τους διοργανωτές στο Βελιγράδι και συγκεκριμένα στον Δούναβη επάνω σε μεγάλη ξύλινη πλωτή ταβέρνα ,που παρόμοια πολύ δύσκολα βρίσκεις στα μέρη μας.
Όμως ο σύλλογος εκτός της συμμετοχής του χορευτικού συγκροτήματος στην μεγάλη χορευτική παράσταση των 3 ωρών ,πέτυχε κάτι το εξαιρετικό και πολύ αποτελεσματικό.
Κατόρθωσε να κάνει γνωστή την περιοχή μας σε όλη την Σερβία αφού ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν καλεσμένος σε δύο ζωντανές εκπομπές της κρατικής Σερβικής τηλεόρασης πρωί και απόγευμα, προβάλλοντας τουριστικά και πολιτιστικά την περιοχή μας.
Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης έκανε αποδεκτή την πρόσκληση του συλλόγου να παρευρεθεί το καλοκαίρι του 2013 ,στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου η σερβική τηλεόραση
Στις 21/12/2012 το μεσημέρι ο πρόεδρος του συλλόγου συνοδευμένος από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Διακοπτού κ.Θεοδωρόπουλο Φώτη ,που συμμετείχε στην αποστολή έγιναν δεκτοί από τον δήμαρχο του SABAC Milo Milosevic και το επιτελείο του παρουσία δύο τηλεοπτικών καναλιών. Μετά την ανταλλαγή δώρων ,όπου δόθηκε στον δήμαρχο του SABAC ,ένα βιβλίο δώρο του δημάρχου Αιγιαλείας κ.Σταθη Θεοδωρακόπουλου , συζητήθηκαν διάφορα θέματα πολιτιστικά-οικονομικά-γεωργικά με τον δήμαρχο να ρωτά διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, αποδεχόμενος και αυτός την πρόσκληση του συλλόγου να παρευρεθεί το καλοκαίρι του 2013 στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου ,συνοδεύοντας το χορευτικό συγκρότημα HAJDUK STANKO ,υποσχόμενος μάλιστα ότι θα έρθουν μαζί με κάποιο πολύ υψηλό πρόσωπο της Σερβικής τηλεόρασης.
IONES SABACΓενικά η παρουσία του συλλόγου ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Σερβική κοινωνία του δήμου του SABACτων 300.000κατοίκων ,αφού τις επόμενες ημέρες όλα τα μέσα ενημέρωσης έγραφαν τα καλύτερα λόγια για την παρουσία. Προσεχώς θα δημοσιευθούν τα διάφορα σχόλια των σερβικών εφημερίδων.
Την αποστολή συνόδευε κάμερα μαν και εκπρόσωπος γνωστού PORTAL του Αιγίου, ο οποίος έχει καταγράψει τα πάντα στην κάμερα, και πολύ γρήγορα θα αναρτηθούν .