dhmoti syspeirosh aigialeiasΜετά τη συζήτηση περί των Δημοτικών Τελών του 2015,στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας (26/11), η Δημοτική Παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του πρώην Δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου,που καταψήφισε τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, τονίζει τα παρακάτω:

“Δεν χρειάστηκαν,παρά μονάχα τρεις μόνο μήνες,για ν’ αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της -κατά τ’άλλα νέας νοοτροπίας και φιλοσοφίας – Παράταξης του Δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου!
Ως σαν να μιλούσε σε “Αμφιθέατρο φοιτητών οικονομικών επιστημών” με “φιλοσοφίες εξορθολογισμού”,ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Καλαμίδας,όχι μόνο παραδέχθηκε τις αυξήσεις των Δημοτικών Τελών του 2015, αλλά προανήγγειλε την εφαρμογή αυτών και για τα τρία προσεχή χρόνια!
Οι προεκλογικές εξαγγελίες του κ.Παναγόπουλου αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις του σε ΜΜΕ ότι “δεν θα αυξηθούν τα Δημοτικά Τέλη”, έπεσαν στο κενό!
Πολίτες και Επαγγελματίες ορεινών περιοχών του Δήμου,ως σαν ξαφνικά να ήρθε η ανάπτυξη στον τόπο τους,θα υποχρεωθούν προσεχώς σε καταβολή αυξημένων τελών από 18% έως και 32%,ενώ στα πεδινά η μείωση οικονομικών υποχρεώσεων του Δήμου έναντι λειτουργιών του (π.χ για τα σκουπίδια) δεν οδήγησαν δυστυχώς σε μια – μικρή έστω – μείωση των τελών,καταργώντας στην πράξη την “ανταποδοτικότητα”!
Καταψηφίσαμε το σύνολο σχεδόν των νέων Δημοτικών Τελών, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε αυξήσεις,προερχόμενες από “σχέδια επί χάρτου”!
Δυστυχώς,η Δημοτική Αρχή του κ.Παναγόπουλου ξεσκεπάστηκε και μάλλον έχει προχωρήσει ήδη στην…μεταμνημονιακή εποχή και στην ανάπτυξη,πριν ακόμα κι από την ίδια την Κυβέρνηση”!