Σημαντικές παρεμβάσεις στη για χρόνια εγκαταλελειμμένη παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών και στο τμήμα από την Πάτρα-Αίγιο-όρια Αχαΐας,προωθούνται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια, στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεκλήθη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Γεωργιόπουλου, ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν σε δυο κατευθύνσεις.

Η πρώτη αφορά στην έγκριση της μελέτης και της κατασκευής του έργου «Βελτιώσεις-Αποκαταστάσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου (τμήμα Πάτρα-Αίγιο)», με προϋπολογισμό 3,77 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη αφορά την έγκριση της μελέτης και της κατασκευής του έργου «Βελτιώσεις-Αποκαταστάσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου (τμήμα Αίγιο-όρια Αχαΐας)», με προϋπολογισμό 3,37 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για το έργο «Εργασίες για την άρση επικινδυνότητας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου των πρώην επαρχιών Τριχωνίδας, Βάλτου και Ξηρομέρου» με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ καθώς και οι όροι δημοπράτησης του έργου «Εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχιών Μεσολογγίου και Ναυπακτίας» με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Τέλος ανάλογως εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για έργα συντηρήσεων-αποκαταστάσεων στο οδικό δίκτυο των Δήμων Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με προϋπολογισμό 315.000 ευρώ καθώς και για έργα συντηρήσεων-αποκαταστάσεων στο τμήμα της οδού Διάσελο-Ερυμάνθεια- Καλέντζι Γελαδινό, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.