Ημέρα που θύμιζε το παλιό καλό παρελθόν της πάλαι ποτέ κεντρικής πλατείας του Αιγίου, των ξακουστών < Υψηλών Αλωνίων > έφερε στο μυαλό εκατοντάδων Αιγιωτών ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου την Παρασκευή το βράδυ 7 Σεπτεμβρίου. Τολμώντας να πρωτοτυπήσει, παρουσίασε στην κατάμεστη από πολύ νωρίς πλατεία με ελάχιστα λόγω των καιρών έξοδα, χωρίς παραδοσιακές ενδυμασίες, χωρίς ορχήστρες, χωρίς πολύχρωμες αφίσες, χωρίς πολυδάπανα προγράμματα, ένα πραγματικά εκπληκτικό πρόγραμμα, με χορούς από 9 διαφορετικές περιοχές του Ελληνισμού, συγκλονίζοντας τους πάρα πολλούς τυχερούς που παρακολούθησαν το πάνω από 2 ώρες πρόγραμμα. Τα 100 περίπου παιδιά, οι χορευτές του Ομίλου ηλικίας 13 έως 30 ετών με δυναμισμό, εξαιρετικό κέφι, συγχρονισμό, καθήλωσαν τους θεατές οι οποίοι ικανοποιήθηκαν επίσης από την επιλογή των τραγουδιών με φωνές πολύ γνωστών Ελλήνων τραγουδιστών, μη παραδοσιακών. Εντύπωση προκάλεσε επίσης το ότι σε οθόνη, ο θεατής είχε την ευκαιρία να βλέπει θαυμάσιες εικόνες από την περιοχή από όπου προήρχετο ο χορός, τα λόγια του τραγουδιού, το όνομα και το πρόσωπο του τραγουδιστή, το όνομα και το είδος του χορού.

Ήταν μία μεγάλη προσφορά και προσωπική δουλειά του προϊσταμένου των ΕΛΤΑ Βασίλη Μανουηλίδη. H πρόεδρος του Χορευτικού Ελένη Καφεντζή καλωσορίζοντας εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους Αιγιώτες και μη θεατές, τους ευχαρίστησε θερμά για την πολύχρονη συμπαράσταση, εξήγησε τι ακριβώς θα παρακολουθήσουν, ανέφερε ότι οι χοροί διδάχθηκαν από τις δύο Γυμνάστριες του Ομίλου Χρύσα Βαγενά και Αθηνά Κωνσταντινίδου, ότι υπεύθυνος της οργάνωσης ήταν ο διευθυντής Χρήστος Κιλιάς, ενώ ευχαρίστησε τους χορευτές για την κούραση από τις πολύωρες πρόβες. Ο Χρήστος Κιλιάς που παρουσίαζε με δύο λόγια την κάθε χορευτική ενότητα, αναφέρθηκε στο γεγονός της μεγάλης προσφοράς πολλών χορευτών μερικοί από τους οποίους έχουν 20 χρόνια στον Όμιλο, στην θέληση και το φιλότιμο πολλών φοιτητών που ανέβαιναν στην Αθήνα για εξετάσεις και το ίδιο απόγευμα ήσαν παρόντες στις πρόβες, ενώ σημείωσε ότι μεταξύ των χορευτών ήσαν δάσκαλοι, γιατροί, μηχανικοί, γυμναστές, ηλεκτρολόγοι, πυροσβέστες, αστυνομικοί, πτυχιούχοι διαφόρων Σχολών, φοιτητές αλλά και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όλοι αυτοί παρά την διαφορά ηλικίας, συνεργάζονται άψογα και αποτελούν πραγματική δύναμη για τον Χορευτικό, που το 2013 θα γιορτάσει τα 35 επιτυχημένα χρόνια στα Πολιτιστικά δρώμενα. Η εκδήλωση άρχισε με χορούς Β. Αιγαίου, συνεχίσθηκε δε με χορούς : Στεριανούς, Κρήτης, Θράκης, Ν. Αιγαίου, Πόντου, Σμύρνης, Μακεδονίας, Κωνσταντινούπολης και Ερυθραίας. Χαμός στο τέλος της εκδήλωσης, όταν όλοι οι χορευτές παρασύροντας και θεατές χόρεψαν Πολίτικη χασαπιά και < βαλς > με τραγούδι από την Πόλη.

Έκλεισε έτσι πανηγυρικά ο 3ος Κύκλος των εκδηλώσεων του Χορευτικού, που κάλυψε τους μήνες Ιούνιο – Σεπτέμβριο 2012. Από Δευτέρα δε 10 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν οι εγγραφές και ο προγραμματισμός για την νέα χορευτική χρονιά 2012 – 2013.