xionia zarouxlaΣε επιφυλακή βρίσκεται το προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω των χιονοπτώσεων στα ορεινά που αναμένονταν τόσο στη διάρκεια της νύχτας όσο και τις επόμενες μέρες.Το βράδυ της Δευτέρας η ορεινή Αιγιάλεια ντύθηκε στα λευκά και ο άριστος συντονισμός των υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Τροχαίας απέδωσε καρπούς, καθώς το ορεινό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Σχετικό οδοιπορικό εν είδει αυτοψίας πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Βασιλική Ψυχράμη, η οποία μιλώντας στον «Ημερήσιο» τόνισε πως το χιόνι στην ορεινή Αιγιάλεια και ιδιαίτερα στις κοινότητες της Ακράτας που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα, μετέτρεψε το σκηνικό σε παραμυθένιο, λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2014.
«Ο τόπος μας διαθέτει ευλογημένη ομορφιά και όλοι μας, Αιγιαλείς και τουρίστες, πρέπει να επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά μας και να τα γνωρίσουμε καλύτερα. Χαίρομαι που μαθαίνω πως τα καταλύματα έχουν μεγάλη πληρότητα τις γιορτινές μέρες και εύχομαι σε όλο τον κόσμο, καλή και ευτυχισμένη χρονιά».
Τέλος, η κα Ψυχράμη χαρακτηρίζει αναληθή δημοσιεύματα περί κλειστών δρόμων στα ορεινά λόγω της χιονόπτωσης. Βεβαίως οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί και να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.