Στη 231η (!) παρέμβασή του για το μήνα Νοέμβριο στη Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί για πέμπτη φορά αυτό το μήνα με το Δήμο Αιγιάλειας. Αυτή τη φορά η ερώτησή του τιτλοφορείται « Ερώτημα για δαπάνη 20.000 Ευρώ από το Νομικό Πρόσωπο του Πολιτισμού του Δήμου Αιγιάλειας για τη στείρωση αδέσποτων σκυλιών».

Θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον πολυγραφότατο Βουλευτή ότι το ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιάλειας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στα αδέσποτα σκυλιά. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής. Άρα το ΝΠΔΔ δεν έχει δαπανήσει ούτε 1 Ευρώ για αυτό το σκοπό. Κρίμα που δεν το γνωρίζει ο κ. Νικολόπουλος αν και στο παρελθόν υπήρξε και υποψήφιος Δήμαρχος. Θα θέλαμε επίσης να τον πληροφορήσουμε ότι η καταμέτρηση των αδέσποτων σκυλιών στο Δήμο Αιγιάλειας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί κυρίως διότι υπάρχουν προβλήματα με τους όμορους δήμους. Όταν αυτή ολοκληρωθεί θα τον ενημερώσουμε (όπως μας ζητά) για το ακριβή αριθμό τους, την τοποθεσία που ευρίσκονται και τον τρόπο διαβίωσής τους. Θα θέλαμε επίσης να τον ενημερώσουμε ότι δυστυχώς ο Δήμαρχος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρίστατο στις διαδικασίες στείρωσης….!

Θα θέλαμε επίσης να τον ενημερώσουμε ότι το ΝΠΔΔ και ο Πρόεδρός του έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αναθέσεις και προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζει ο κ. Νικολόπουλος και αναγκάζεται να κάνει σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Εσωτερικών , Υγείας, Δημόσιας Τάξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης.

Αναφέρει στην ερώτηση του ο κ, Νικολόπουλος ότι «…σήμερα μέσα στη δίνη μιας πολύπλευρης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, είναι περισσότερο από αναγκαίο, είναι επιτακτικό, να γίνουν πράξη σωρευτικά όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες…» Προφανώς ο κ. Νικολόπουλος πραγματοποιεί την δημόσια αυτοκριτική του για όσα πολιτικά δεν έπραξε τόσα χρόνια. Δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την κρίση που αναφέρει.

Θα πρέπει τέλος να γνωρίζει ο ανεξάντλητος στην σύνταξη ερωτήσεων αναφορών επερωτήσεων κλπ Βουλευτής, ότι καμία ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αιγιάλειας δεν εμπεριέχει δόλο ή σκοπιμότητα. Κατά συνέπεια, προκειμένου να μην εκτίθεται περισσότερο, συνιστούμε στον κ. Νικολόπουλο να ασχοληθεί με άλλους Δήμους, όπου υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και να αφήσει το Δήμαρχο Αιγιάλειας και τις υπηρεσίες του Δήμου να ασχοληθούν με τα καθήκοντά τους, γιατί όσες ερωτήσεις και να κάνει δεν θα βρει κάτι μεμπτό.