endimasies4ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ.
Ενδυμασία ή φορεσιά ονομάζεται το σύνολο των ενδυμάτων, κοσμημάτων και διαφόρων εξαρτημάτων που καλύπτουν το ανθρώπινο σώμα από την κορυφή ως τα νύχια. Ο Χορευτικός Όμιλος δεν έχει μόνον πολλά παιδιά αλλά και πολλές ενδυμασίες από αρκετές περιοχές της Ελλάδος. Μερικές από τις ενδυμασίες αυτές έχουν από 7 έως 10 συνολικά κομάτια. ( πουκαμίσα – τραχηλιά – ποδιά – ζωνάρι – γκέτες – μεσοφόρι – φούστα – γιλέκι – υποδήματα – κεφαλομάντηλο – άλλα μαντήλια κ.λ.π. ) των κοριτσιών, ανάλογα βέβαια με την περιοχή. Αντίστοιχα και οι ενδυμασίες των ανδρών έχουν και αυτές πολλά εξαρτήματα που ανάλογα με την περιοχή έχουν ξεχωριστή ονομασία και εξυπηρετούν κάποιο σκοπό στην ένδυση την καθημερινή, την γιορτινή, του γαμπρού. Στην προσπάθειά του το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Γυμναστές του Ομίλου, να μάθουν οι χορευτές όχι μόνον την ονομασία των διαφόρων κοματιών μιάς ενδυμασίας αλλά το κυριώτερο να μάθουν πως φοριούνται, πως να τις προσέχουν, πως να τις καθαρίζουν, οργανώνουν για τους νεότερους χορευτές Σεμινάρια την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Νοεμβρίου στις ώρες των μαθημάτων. Την Παρασκευή το θέμα θα είναι : ενδυμασίες Πελοποννήσουυ αλλά και Νήσων Αιγαίου. Το Σάββατο ενδυμασίες Μακεδονίας και Θράκης. Τα σεμινάρια θα συνεχιστούν ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές για τις οποίες ο Χορευτικός διαθέτει δικές του φορεσιές.
.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ.
Οργανώνεται εκδρομή μελών του Ομίλου στο πραγματικά αξιόλογο και εντυπωσιακό Μουσείο της Ακροπόλεως για την Κυριακή 9 ή 16 Νοεμβρίου. Φυσικά ξεναγός θα εξηγήσει στα μέλη των τμημάτων ενηλίκων όλα τα ευρήματα που φυλάσσονται και προστατεύονται στον χώρο. Δηλώσεις συμμετοχής στις ώρες των μαθημάτων ενηλίκων.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2015 – 2017.
Κάθε τριετία στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου της τρίτης χρονιάς, έχουμε προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει να χειρισθεί με τον προσφορότερο τρόπο, τα θέματα του Ομίλου. Τον Δεκέμβριο λοπόν αποφασίσθηκε στις 7 ημέρα Κυριακή, να πραγματοποιηθεί Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελ. Επιτροπής. Εάν δεν υπάρξει απαρτία η Γ. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014. Φυσικά θα ισχύσουν όσα ορίζουν τα άρθρα του τροποποιηθέντος και ισχύοντος από διετίας Καταστατικού