ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους εμπιστεύτηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και εμένα προσωπικά και με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στην ελληνική βουλή σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους προτίμησαν άλλους πολιτικούς χώρους, είχαν όμως πάντα έναν καλό λόγογια τη δράση και την παρουσία μου στο δημόσιο βίο της χώρας την τελευταία 5ετία και όχι μόνο.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει (με λογισμό και όνειρο) να ξαναδώσουμε την ελπίδα στον Ελληνικό λαό. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο αριστερής πολιτικής, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολιτικές θέσεις παραμονής στο ευρώ και σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο.

Τούτη την ώρα η χώρα έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη, τεκμηριωμένη  καιμαχητική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και πολιτική αποφασιστικότητα για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τηναναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα. Και φυσικά αξιόπιστα  πρόσωπα που θα καλύπτουν την  απαίτηση για μια διαφανή και έντιμη διαχείριση.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ εν όψει των επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων που θα λάβουν τη διερευνητική εντολή, περιμένει καθαρές και σαφείς προτάσεις από τις δυνάμεις που μπορούν να συμφωνήσουν στο βασικό πυρήνα του προγραμματικού μας πλαισίου,  για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας με την οικονομία ζωντανή και την  κοινωνία όρθια.