Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες της περιοχής και ιδιαίτερα τις ανάγκες θέρμανσης των κατοικιών εν όψει χειμερινής περιόδου,τη στιγμή που αυξάνεται απαγορευτικά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με επιστολή του στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ζητά να επιτραπεί η ξύλευση (μισοκαμμένων) δένδρων στις πυρόπληκτες περιοχές από τους δημότες για να χρησιμοποιηθούν σαν καυσόξυλα. Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει ότι αυτά τα δένδρα – τα μισοκαμμένα- που δεν πρόκειται να αναπτυχθούν ούτε να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση, η δε ξύλευσή τους βοηθά στον καθαρισμό των δασών και την ανάπτυξη νέων δένδρων, το Δασαρχείο Αιγίου τα δημοπρατεί σε εμπόρους ξυλείας σε πολύ χαμηλές τιμές και ζητά αν δεν επιτραπεί η ελεύθερη ξύλευση τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να τα αγοράζουν σε ίδιες τιμές με αυτές των εμπόρων ξυλείας.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου στον Γενικό Γραμματέα έχει ως εξής :

«Όπως είναι γνωστό, στις πυρκαγιές του 2007 η περιοχή μας επλήγη βαρύτατα, ιδιαίτερα οι Δημοτικές Ενότητες Αιγίου και Διακοπτού.
Πέραν των καταστροφών των κτημάτων και των περιουσιών των κατοίκων, επήλθε και βιβλική καταστροφή στα δάση της περιοχής. Τα περισσότερα δέντρα κάηκαν ολοσχερώς, ορισμένα απέμειναν μισοκαμμένα, ουδέποτε δε επανήλθαν ούτε και προβλέπεται να επανέλθουν στην πρότερα κατάσταση.
Αυτά τα μικρά δένδρα με διαγωνισμό δημοπρατούνται από το Δασαρχείο Αιγίου και τα αγοράζουν έμποροι ξυλείας. Επίσης, κάτοικοι των πληγέντων διαμερισμάτων έπαιρναν ξύλα. Έτσι, καθαρίζεται το δάσος αλλά και αναπτύσσονται τα νέα δένδρα που φύτρωσαν.
Οι καιροί σήμερα είναι οικονομικά δύσκολοι. Η πλειοψηφία των κατοίκων των περιοχών που κάηκαν οι περιουσίες τους είναι πτωχοί, καθώς τα αγροτικά προϊόντα διατίθενται σε εξευτελιστικές τιμές. Χρήματα για αγορά πετρελαίου δεν υπάρχουν και η μόνη τους ελπίδα είναι τα καυσόξυλα. Το Δασαρχείο Αιγίου παρόλο που δημοπρατεί σε πολύ χαμηλές τιμές δεν μας επιτρέπει να πάρουμε από τα καυσόξυλα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να οδηγούνται στην παρανομία.
Δε ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση. Παρακαλούμε το Δασαρχείο να επιτρέψει την ξύλευση από τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, διαφορετικά να επιτρέψει στους κατοίκους να τα αγοράζουν με την ίδια τιμή που αγοράζουν οι έμποροι ξυλείας.»