Η αν μη τι άλλο …πολυσυζητημένη παραίτηση του Άγγελου Ματθαίου από τη θέση του αντιπροέδρου από την ανεξαρτητοποίησή του από την ομάδα Θεοδωρακόπουλου αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα της χθεσινής συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Ο Γιάννης Θεοφανόπουλος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Άγγελου Ματθαίου από τη θέση του αντιπροέδρου τονίζοντας πόσο σημαντική ήταν η μέχρι τώρα πορεία του και συνδρομή του στα θέματα της κοινότητας.
Αναφερόμενος στο θέμα της παραίτησης του Άγγελου Ματθαίου ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Θεοφανόπουλος στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο όλα τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας λειτουργούν έχοντας ξεφύγει από τα πλαίσια των συνδυασμών από τους οποίους προέρχονται και βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της κοινότητας.
Στηριζόμενος στη συνεισφορά του Άγγελου Ματθαίου ο Γιάννης Θεοφάνοπουλος του απέρριψε την παραίτηση ενώ ζήτησε από τον κ. Ματθαίο να ανακαλέσει.
Από την πλευρά του ο Άγγελος Ματθαίου μιλώντας στο σώμα ανέφερε πως η ανεξαρτητοποίησή του αρχικά είναι θέμα το οποίο δε θα το διαπραγματευτεί και σχετικά με τη θέση του αντιπροέδρου θα τη διατηρήσει μόνο σε περίπτωση που κανένα από τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου δεν έχει κάποια αντίρρηση.
Αν και τα μέλη της Κοινότητας Αιγίου έδειξαν να σκέφτονται,  με τους περισσότερους από αυτούς να επιθυμούν την παραμονή του Άγγελου Ματθαίου στη θέση του αντιπροέδρου, τέθηκε θέμα νομιμότητας. Κατά πόσο δηλαδή ο «Καλλικράτης» επιτρέπει σε ανεξάρτητο μέλος να κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.
Σε αυτό το θέμα ζητήθηκε η συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αιγιαλείας κ. Σπύρου Παπαδόπουλου ο οποίος τόνισε πως το αρχικό σχέδιο του Καλλικράτη ήθελε το προεδρείο των κοινοτήτων να προέρχεται από την πλειοψηφία, ωστόσο τροποποίηση του Καλλικράτη ίσως και να το επιτρέπει, πράγμα που θα εξετάσει και θα ενημερώσει το σώμα στην επόμενη συνεδρίαση.
Αθηνά Σαϊτη