Η νέα ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΚΑΠ) που βρίσκεται ήδη στην διαδικασία διαβούλευσης και αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2014, οι επιδοτήσεις αλλά και τα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Αχαΐας, κυριάρχησαν ως ζητήματα στην περιοδεία της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ Νατάσας Ράγιου την Τετάρτη, σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η κυρία Ράγιου στα πλαίσια της προεκλογικής της δραστηριότητας επισκέφθηκε τις πρώην Κοινότητες Ριόλο, Καγκάδι και Απιδεώνα και είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει με κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η υποψήφια βουλευτής ανέλυσε τους άξονες της αγροτικής πολιτικής της ΝΔ και επικέντρωσε στην ΚΑΠ που αποτελεί το επόμενο στάδιο της οικονομικής ανάπτυξης για την Ελληνική ύπαιθρο. Αισθάνθηκε δε, ιδιαίτερη ευχαρίστηση ακούγοντας τους παριστάμενους αγρότες να δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την αγροτική πολιτική των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή.

Στο μεταξύ, η κυρία Ράγιου, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να δοθούν κίνητρα στον αγροτικό πληθυσμό, όχι μόνο να συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε τομείς παραδοσιακής παραγωγής προϊόντων, αλλά να στραφεί και σε νέες εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας.

Επέμεινε δε στην ανάγκη της πληρέστερης ενημέρωσης των αγροτών για τις ευκαιρίες που δίνονται και ιδιαίτερα για τους νέους αγρότες οι οποίοι ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ θα πρέπει να παραμείνουν στον τόπο τους και να ενισχύσουν έναν από τους σημαντικότερους άξονες ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.