Νέο κύκλο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων προγραμματίζει η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας για τα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο, το χορευτικό τμήμα της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας θα παρουσιάσει δρώμενα και έθιμα από την περιοχή της Άρτας. Η παρουσίαση θα γίνει στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η θεατρική ομάδα Μονόλογοι, με τον τίτλο «Μπουλουκίων εγκώμιον». Την Κυριακή 01 Απρίλιου, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ «Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Κοινωνικής προστασίας» Δήμου Αιγιάλειας, θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο, Οι Σουλιώτες, ο Αλή πασάς, και η εθνική αποδόμηση». Η παρουσίαση του βιβλίου –με τη συμμετοχή του συγγραφέα, καθηγητών κτλ- θα πραγματοποιηθεί στο χώρο θεαμάτων Πολυτεχνείο.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια στις δράσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, καθώς και την Τσικνοπέμπτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου με πολύ μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του συλλόγου αλλά και εκπροσώπους φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.

Οι παραπάνω δραστηριότητες εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών συνεργασιών, των ποιοτικών θεματικών εκδηλώσεων σε διάφορες μορφές τέχνης αλλά και του ανοίγματος του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον καταδεικνύεται η συνεχόμενη προσπάθεια της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας για πολιτιστική προσφορά στα μέλη του συλλόγου και τους συνδημότες.