13.6 C
Aigio
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλειαΝέοι λογαριασμοί ΔΕΥΑ Αιγιαλείας: Ανικανότητα; προχειρότητα; ή υποτίμηση της νοημοσύνης μας;

Νέοι λογαριασμοί ΔΕΥΑ Αιγιαλείας: Ανικανότητα; προχειρότητα; ή υποτίμηση της νοημοσύνης μας;

Λάβαμε με τα ΕΛΤΑ για πρώτη φορά, τους νέους λογαριασμούς της ύδρευσης, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως είναι ήδη ληγμένοι. Στους λογαριασμούς αναγράφεται το ποσόν των 31,00 € με τη διευκρίνιση ότι αφορά στο 3ο τρίμηνο του 2016, δηλαδή να περιμένουμε και το 4ο τρίμηνο του 2016;
Η παραπάνω διευκρίνιση είναι ελλιπής και παραπλανητική, διότι πρώτον δεν μπορεί να αφορά σε πάγιο του 2016, αφού αυτό έχει ήδη πληρωθεί από την άνοιξη. Δεύτερον δεν μπορεί να αφορά σε κατανάλωση αφού δεν αναφέρονται κυβικά και το ποσόν είναι ίδιο για όλους.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι οι εν λόγω λογαριασμοί δείχνουν προχειρότητα και κακοδιαχείριση των υποθέσεων του Δήμου, η οποία, δυστυχώς, πέφτει στις πλάτες των δημοτών και μάλιστα στο πολύ ευαίσθητο θέμα που αφορά στην ύδρευση.
Είναι απαράδεκτο να χρεώνει ο Δήμος εντελώς αυθαίρετα ένα ποσόν, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία καταμέτρηση.
Επειδή, λοιπόν, το ποσόν είναι εντελώς αυθαίρετο και δεν αφορά ούτε κατανάλωση, ούτε πάγιο, ούτε κάτι άλλο για το οποίο να υπάρχει στοιχειώδης εξήγηση, αντιλαμβάνεστε ότι δεν δημιουργεί υποχρέωση πληρωμής του εκ μέρους μας.
Καλούμε τη Δημοτική αρχή πάραυτα να προβεί στις δέουσες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Δηλαδή, καλούμε το Δήμο να πράξει το αυτονόητο: να προχωρήσει σε καταμέτρηση ώστε να πληρώσει ο κάθε δημότης ανάλογα με την κατανάλωση του. Επίσης τους καλούμε να ενημερώσουν τους δημότες ΑΜΕΣΑ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ σε τι αφορά το ποσόν που αναγράφεται στους νέους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας.
ΔΗΜΟΤΕΣ Τ.Κ. ΚΑΜΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΕΣ Τ.Κ. ΛΟΓΓΟΥ
ΔΗΜΟΤΕΣ Τ.Κ. ΖΗΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΕΣ Τ.Κ. ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular