Την άμεση επαφή με τον κόσμο συνεχίζει ο Πολιτευτής Αχαίας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που καθημερινά περιοδεύει ανά το νομό, δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα των εκλογών αλλά και το προσωπικό του στίγμα εν όψει της κρίσιμης μάχης στην κάλπη της 6ης Μαίου.Τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τις περιοχές: Μαυρίκι Αιγίου, Οβρυά, Βραχνέϊκα και Ακράτα, όπου συζήτησε με κάθε ηλικίας άτομα για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αποκορύφωμα των οποίων είναι η προσφυγή στο λαό, που σε λίγες ημέρες θα δώσει εντολή σε μία νέα κυβέρνηση της χώρας. Μιλώντας σε πολιτικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ τόνισε: “Την ώρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταρρέει, υπάρχουν ακόμα Νεοδημοκράτες που γκρινιάζουν για τα λάθη και τις παραλείψεις της Κυβέρνησης Καραμανλή. Μάθαμε πολλά από αυτά κι όσο συνεχίζεται αυτή η νοοτροπία το “πράσινο” θα ξαναζωντανεύει. Δεν είναι η ώρα για μίζερες συμπεριφορές. Τώρα κοιτάμε το αύριο.Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω”.

Ερωτηθείς για τη  στάση του Αντώνη Σαμαρά στο “Μνημόνιο 2”, έσπευσε να επαναλάβει τους χαρακτηρισμούς περί “διορατικής και ουσιαστικής απόφασης προκειμένου να μην μπει η χώρα σε απίστευτες περιπέτειες, που θα οδηγούσαν σε μία “σύγχρονη κατοχή” μακράς διάρκειας”. Ωστόσο σημείωσε πως “πολλά μέτρα από αυτά που ψήφισε η ΝΔ δεν τα θεωρεί σωστά, γι’ αυτό και ο Σαμαράς έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως την Ευρώπη ότι ως Πρωθυπουργός θα επαναπροσδιορίσει την πολιτική της Ελλάδας”.
Έμφαση δίνει όμως δίνει ο υποψήφιος βουλευτής στην ανεργία που πλήττει μικρούς και μεγάλους, επισημαίνοντας πως “το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί  ατομικά αλλά συνολικά. Μικροί “Παράδεισοι” υπάρχουν, αλλά πολλοί τέτοιοι μικροί οδηγούν τελικά στην κόλαση”,όπως είπε χαρακτηριστικά, για να υπογραμμίσει ότι“η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη, φέρνοντας ως απλό παράδειγμα την επανέναρξη των έργων στην “Ολυμπία Οδό” και τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή,  τα οποία θα επιφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε Αχαιούς, ενώ από την απόδοση των οφειλόμενων  του Ελληνικού Δημοσίου σε ιδιώτες, παράλληλα με την ρευστότητα των Τραπεζών, θα ζεσταθούν οι τοπικές αγορές, οι οποίες και θα ξαναδώσουν σε ντόπιους αρκετές δουλειές”.