17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣΑιγιάλεια"Μπακάλικο...στην έρημο θυμίζει ο Δήμος Αιγιάλειας"!

“Μπακάλικο…στην έρημο θυμίζει ο Δήμος Αιγιάλειας”!

Με αφορμή την καταψήφιση της αναμόρφωση του τρέχοντος Προϋπολογισμού (2012) του Δήμου Αιγιάλειας, εκ μέρους της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Παράταξη “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή” του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:” Η Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδωρακόπουλου, εγκαταλείποντας την αρχική άποψή της …περί ενός “θαυμάσιου προϋπολογισμού” το 2012, αυτοδιαψεύδεται μήνες μετά. Σαν να πρόκειται για “πενταροδεκάρες”, δύο μήνες πριν τη λήξη της χρονιάς, αίφνης εντόπισε μη σωστή πρόβλεψη τόκων και χρεολυσιών Τραπεζικών δανείων του δήμου, ύψους 212.000 ευρώ καθώς και λανθασμένη πρόβλεψη δαπανών μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών ύψους 115.000 ευρώ! Πρόκειται για ένα τρανταχτό παράδειγμα οικονομικής διαχείρισης ως σαν ο δήμος να είναι “μπακάλικο” που κρατά τεφτέρι και στο τέλος χάνει τον λογαριασμό! Ουδεμία αριθμητική αξιοπιστία, που προφανώς αδικεί το δήμο και τα διαθέσιμα χρήματά του, με κραυγαλέα λάθη που εντοπίζονται στο παρά ένα!
Επιπλέον, άνευ εξήγησης ο δήμος επιβαρύνει ξαφνικά με 825.000 ευρώ – και πάλι ως σαν να πρόκειται για “πενταροδεκάρες” τον Κωδικό του Φωτισμού…με την αιτιολογία της “αυξημένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που προήλθε από παρατεταμένη ξηρασία”! Είναι αυτό που λέμε…ως σαν να ζούσαμε στην έρημο “Σαχάρα”!
Βέβαια, το μεγάλο ενδιαφέρον του δήμου για την περιοχή του ολόκληρη, ήρθε να φανεί στο κόψιμο πέντε οδικών έργων, από την κατά τ’ άλλα “αγαπημένη του Δημάρχου” Δημοτική Ενότητα της Αιγείρας. Κόβει έργα 237.600 ευρώ με την υποσχετική της ένταξής τους στο 2013, επειδή ένας εργολάβος δεν μπορεί να τα εκτελέσει. Επί δέκα μήνες όμως…ουδεμία νομική ενέργεια δεν έγινε από τον δήμο για το ξεμπλοκάρισμα των εργολαβιών αυτών. Η αιτιολογία δε, πως “ο δήμος του χρωστά χρήματα από παλιά έργα”, δεν αφορά στο σήμερα, ούτε όμως και στα εν λόγω παραμελημένα έργα.
Είναι πασιφανές πως η δημοτική αρχή, δύο χρόνια μετά την εκλογή της,δεν έχει ακόμα καταφέρει να διαχειριστεί ορθολογικά τα οικονομικά της, εφαρμόζει τη μέθοδο της “κοπτοραπτικής” και χάνεται στα μηδενικά”!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular